Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

Kâğıtta levrek tarifi; ıspanak, roka ve baharatlar ile marine edilerek fırında pişirme tekniği ile yapılan bir yemek tarifidir. Kâğıtta levrek tarifine ait detaylı tarifi haberin devamında bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2023 11:43 GÜNCELLEME 09.08.2023 11:44 YAŞAM
Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?
Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

Kâğıtta levrek tarifi, balık pişirmenin en zahmetsiz, en kolay ve en kusursuz yöntemlerinden bir tanesidir. İster yemek pişirme konusunda tecrübeli olun ister acemi, balık pişirmek her zaman büyük bir özen ve cesaret ister.

Çoğu zaman balık pişirmek ev kokutuyor diye istenmez, çoğu zamanda uğraş gerektirdiği için vazgeçilir. Balık yemeklerine karşı oluşan ön yargıyı bu yöntem ile başta kâğıtta levrek tarifi ya da istediğiniz herhangi bir fileto balık ile kıracaksınız.

Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

Kâğıtta levrek tarifi, pişerken kendi saldığı suyu ile içerisine eklediğiniz baharatlar ve malzemeler sayesinde buğulanacaktır. Bu yöntem ile hem çok yumuşak, nemli hem de çok lezzetli bir akşam yemeği ortaya çıkaracaktır.

Masterchef 8 Ağustos dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan kâğıtta levrek tarifi yapmalarını istemesiyle tekrar gündem haline geldi. Peki, balığın en lezzetli ve kolay hali olan kâğıtta levrek tarifi nasıl yapılır?

İşte lezzetiyle tüm ev halkının bayılacağı, hem pratik hem de lezzetli kâğıtta levrek tarifi…

Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

KÂĞITTA LEVREK TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Kâğıtta levrek tarifi için malzemeler;

  • 2 adet levrek fileto,
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 diş kıyılmış sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,
  • 1 adet ince kıyılmış soğan,
  • ½ çay kaşığı tuz,
  • ¼ çay kaşığı karabiber,
  • 1 adet limon,
  • Yarım demet ıspanak,
  • Yarım demek roka,
  • Karışık salata yeşillikleri (isteğe bağlı),
  • 12 adet ikiye bölünmüş çeri domates

Kâğıtta levrek tarifi nasıl yapılır?

Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Kâğıtta levrek tarifi yapmak için öncelikle fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Bir karıştırma kabına 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş kıyılmış sarımsak, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 adet ince kıyılmış soğan, ½ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı karabiberi ekleyin. 1 adet limon kabuğunu bu malzemelerin üzerine rendeleyin. Ve tüm malzemelerin birbirine geçmesi için bir çatalın tersi ile ezdirerek karışımı harmanlayın.

Adım 2

Kalan limonu yuvarlak ve ince dilimler halinde kesin. Fırın tepsisini alın ve içerisine bir fileto levreği tamamen kaplayacak şekilde pişirme kâğıdı serin. Pişirme kâğıdının tam ortasına ıspanak, roka ve arzuya göre karışık salata yeşilliklerinden bir miktar koyun. Yeşilliklerin üzerine bir adet fileto levrek yerleştirin. Balığın üzerine hafifçe tuz serpin.

Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Tuzladığınız balığın üzerine bir temek kaşığı hazırladığınız tereyağlı karışımdan sürün. Bu karışım üzerine 2-3 adet limon dilimi ve 6 adet yarım domates koyun. Pişirme kâğıdının sağ ve sol kenarlarını yukarı ve ortaya, balığın üzerine doğru kaldırın. İki kenarı birbirine değdirin ve sıkıca yuvarlayarak katlayın. Paket gibi katladıktan sonra uç kısımları balığın altına sokun.

Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 4

Kalan tüm fileto levrek için aynı adımları tekrarlayıp tüm malzemeleri bitirin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız fırına verin ve levrekler pişene kadar yaklaşık 20 dakika boyunca fırında pişmeye bırakın. Çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

Kâğıtta levrek tarifi piştikten sonra isteğe bağlı olarak, limon dilimleri ve taze maydanoz ile servis edilebilir.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR