Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Kuru üzümlü havuç salatası; havuç, kuru üzüm, mayonez, şeker, limon suyu ve tuz ile yapılan renkli bir salata tarifidir. Sofralarına renk katacak kuru üzümlü havuç salatası tarifini gelin birlikte hazırlayalım!

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2023 16:15 GÜNCELLEME 16.11.2023 16:18 YAŞAM
Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?
Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Kuru üzümlü havuç salatası, dünya üzerinde hazırlanması en kolay ve en lezzetli salatalardan biridir. Renkli görüntüsü ve enfes lezzeti ile her yaştan insanın damak tadına hitap etmektedir. Akşam yemeklerinde sofralarınızı renklendirerek canlandıracak, yemeklerinize lezzet katacak bir garnitür olarak da tercih edebilir.

Kuru üzümlü havuç salatasının püf noktası lezzetli havuçlar bulmaktan geçer. Tarifte yer alan havuçların yarısını mor havuç seçerek salatanıza renk katarken besin değeri açısından da zenginleştirebilirsiniz. Arzuya göre isterseniz mevsim meyvelerini de minik mink doğrayarak kuru üzümlü havuç salatanız içerisine ekleyerek lezzetini farklı boyutlara taşıyabilirsiniz.

Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Sofralarınıza renk katacak, lezzeti ile damaklarınızı şenlendirecek kuru üzümlü havuç salatası tarifini gelin birlikte hazırlayalım!

4 malzemeli balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?4 malzemeli balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?

KURU ÜZÜMLÜ HAVUÇ SALATASI TARİFİ

Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

5 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA

Kuru Üzümlü Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 6 adet orta boy havuç,
  • 150 gram kuru üzüm,
  • 1/3 su bardağı mayonez,
  • 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı),
  • 2 çay kaşığı limon suyu ya da elma sirkesi,
  • ¼ çay kaşığı tuz,
  • Karabiber

Aioli sos nedir, nasıl yapılır?Aioli sos nedir, nasıl yapılır?

Kuru Üzümlü Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Kuru üzümlü havuç salatası tarifini yapmak için öncelikle havuçları el rendesi ya da mutfak robotunun rende kısmıyla rendeleyin. Salatanıza renk katmak için isterseniz havuçların bazılarını mor havuç tercih edebilirsiniz. Rendelediğiniz havuçları karıştırma kabı içerisinde 150 gram kuru üzüm ile birleştirin.

3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?3 malzemeli çıtır çıtır tavuk nugget tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Ayrı bir karıştırma kabı içerisinde 1/3 su bardağı mayonezi, 1 tatlı kaşığı şekeri, 2 çay kaşığı limon suyunu, ¼ çay kaşığı tuzu birleştirin ve homojen bir karışım olana kadar çırpın. Son olarak damak tadınıza göre karabiber ekleyip tekrar karıştırın.

Ev yapımı beyaz sıcak çikolata tarifi, nasıl yapılır? Bu lezzet yeni favoriniz olmaya aday!Ev yapımı beyaz sıcak çikolata tarifi, nasıl yapılır? Bu lezzet yeni favoriniz olmaya aday!

Adım 3Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Hazırlamış olduğunuz bu sosu rendelenmiş havuçların olduğu kabın içerisine dökün. Güzelce harmanlayın ve kapağını kapatıp servis edene kadar buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR