Mantık testi #4: 30 saniye içerisinde ilk dolan kabı bulabilir misiniz?

Hayal gücü ve mantığınızı kullanarak çözebileceğiniz zekâ testi ile karşınızdayız. 30 saniye içerisinde ilk önce hangi kabın dolacağını tuzaklara takılmadan bulun!

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2023 08:17 GÜNCELLEME 10.12.2023 09:17 YAŞAM
Mantık testi #4: 30 saniye içerisinde ilk dolan kabı bulabilir misiniz?
Mantık testi #4: 30 saniye içerisinde ilk dolan kabı bulabilir misiniz?

Zihni canlandırmak ve eğlenceli vakit geçirmek için tasarlanan zekâ testi oyunları, beyni çalışmaya zorlayarak yüksek performans göstermesini sağlar. Zekâ testi oyunlarından biri olan mantık testleri, kişinin hayal gücünü ve mantığını kullanarak testte verilen sorunun cevabına ulaşmasını ister.

Mantık testlerinin en popülerlerinden biri “ilk önce hangi kabın dolacağını bul” adı altında yapılan zekâ testleridir. İlk önce hangi kabın dolacağını bulma zekâ testi oyunlarında bir musluğun altında birbirine bağlı birden fazla kap yer alır ve akan suyun ilk önce hangi kabı dolduracağı bulunası istenir.

Haber7.com ekibi olarak, eğleneli vakit geçirmenizi sağlarken zihinsel gelişiminizi destekleyecek mantık testi oyunu hazırladık. Hazırsanız teste geçelim!

30 SANİYE İÇERİSİNDE İLK ÖNCE HANGİ KABIN DOLACAĞINI BULUN

Mantık testi #4: 30 saniye içerisinde ilk dolan kabı bulabilir misiniz?

Yukarıdaki görselde akan bir musluk ve altında yer alan 12 adet kabı görüyorsunuz. Musluk aktıkça altındaki kap doluyor ve diğer kaplara bağlantılar ile su transfer ediyor. Sizden 30 saniye içerisinde ilk önce hangi kabın dolacağını bulmanızı istiyoruz.

Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

İlk önce hangi kabın dolacağını bulmanız için hazırladığımız bu zekâ testini çözmek için görüntüye dikkatle bakmanız gerekiyor. İyice odaklanmalı ve her ihtimali kontrol etmelisiniz. Bazı boruların tıkalı olduğunu gözden kaçırmamanız gerekir.

Mantığınızı test edin #2: İlk önce hangi kabın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misin?Mantığınızı test edin #2: İlk önce hangi kabın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misin?

Süre hızlıca akıyor. Panik yapmadan ilk önce hangi kabın dolacağını bulmaya çalışın. Bu testler sayesinde zekânızı test ederek geliştirmeyi eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Mantıksal düşünme becerilerinizi geliştirmek için bu tarz testler üzerinde pratikler yapmalısınız.

Mantık testi #4: 30 saniye içerisinde ilk dolan kabı bulabilir misiniz?

Mantık testleri ile karmaşık problemler karşısında sorun çözmeyi öğrenerek gerçek hayatta karşılaşacağınız problemlerinde üstesinden gelebilirsiniz. Bu tarz beceriler günlük yaşamda size çok fayda sağlar.

Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?Zekânızla herkesi alt edin: 30 saniye içerisinde denklemleri tamamlayarak üçgenin değerini belirleyebilir misiniz?

İlk önce hangi kabın dolacağını bulmanız için tasarlanan mantık oyunları, rasyonel düşünmenizi sağlayarak günlük hayatta en karmaşık problemleri çözmenize yardımcı olur. Evet, süre bitti. İlk önce hangi kabın dolacağını bulabildiniz mi?

Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!Matematik becerinizi gösterin #3: Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!

İlk önce hangi kabın dolacağını bulan herkesi tebrik ederiz. Bulamayan okuyucularımız ise aşağıda vereceğimiz çözüm görseline bakarak ilk önce hangi kabın dolacağını bulabilir.

İşte ilk önce dolacak kap;

Mantık testi #4: 30 saniye içerisinde ilk dolan kabı bulabilir misiniz?

Evet, önce “G” kabı dolacaktır. Peki, siz ilk önce hangi kabın dolacağını bulabildiniz mi yoksa farklı bir cevabınız mı var? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • MLN 4 ay önce Şikayet Et
    önce L dolar H dan gelen G yi tam olarak dolduramaz
    Cevapla
  • Mesele memleket 4 ay önce Şikayet Et
    İyi inceleyin bence J dolar cünkü ucu dıkalı değil
    Cevapla
  • Ülkü Alp 4 ay önce Şikayet Et
    H ve G aynı hizada olmadığı için G asla ağzına kadar dolmaz. Sadece H nin seviyesi kadar dolar . Hangi fizikciye gosterseniz böyle söyler. O nedenle cevap H dir
    Cevapla
  • Faruk Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Cevap K önce dolar
    Cevapla
  • Faruk Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Cevap K önce dolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR