Blok bulmacası #1: Fotoğrafçının durduğu yerden bakan bir kişi şekli nasıl görür?

Fotoğrafçının durduğu yerden blok bulmacasının çözümünü 4 saniye içerisinde bularak, görsel perspektifinizin keşfedin. Fotoğrafçının bakış açısını tespit edip edemeyeceğinizi görün!

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2023 08:20 GÜNCELLEME 15.12.2023 09:20 YAŞAM
Blok bulmacası #1: Fotoğrafçının durduğu yerden bakan bir kişi şekli nasıl görür?
Blok bulmacası #1: Fotoğrafçının durduğu yerden bakan bir kişi şekli nasıl görür?

Zekâ testleri, bakış açısını geliştiren ve zihinsel gelişimi destekleyen en eğlenceli aynı zamanda öğretici oyunlardır. Mantık, problem çözme, hafıza, görsel algı, dikkat ve strateji gibi bilişsel becerileri gelişimini büyük ölçüde destekler.

Zekâ testi oyunlarından bir tanesi de cisimleri farklı yönlerden görünümünü keşfetmek için hazırlanan blok bulmacalarıdır. Blok bulmacaları üst üste ya da yan yana dizilen blokların, belirtilen herhangi bir noktadan görünümlerini keşfetme üzerine kurulur.

Bakış açınızı geliştirmenize yardımcı olacak, cisimlerin farklı yönlerinden görünümlerini keşfedeceğiniz blok bulmacasını çözmek için hazır mısınız? Mücadeleye hazır mısınız? O zaman hadi gidelim!

FOTOĞRAFÇININ BAKIŞ AÇISINI 4 SANİYE İÇERİSİNDE YAKALAYABİLİR MİSİNİZ?

Blok bulmacası #1: Fotoğrafçının durduğu yerden bakan bir kişi şekli nasıl görür?

Yukarıdaki görselde bloklardan oluşan bir şekil ve bir fotoğrafçı görüyorsunuz. Sizden bu fotoğrafçının durduğu yerden bakan bir kişinin şekli nasıl gördüğünü bulmanızı istiyoruz. Ve bunun için sadece 4 saniye süreniz var. Blokların fotoğrafını çekmek için hazırlanan fotoğrafçının bakış açısını yakalamak için çok keskin bir zekâya sahip olmanız gerekiyor.

Satranç bulmacası #1: Tek hamlede şah mat yapabilir misin?Satranç bulmacası #1: Tek hamlede şah mat yapabilir misin?

Göreviniz fotoğrafçının durduğu yerden blokların şeklinin nasıl göründüğünü çözmek. Bu blok bulmacasını çözebilmek için keskin gözlere ve zekâya sahip olmanız gerekir. Dikkatinizin tamamını blok bulmacasına vermeniz gerekir. Çünkü bir bloğun bile yerini farklı yorumlarsanız yanlış bir cevaba ulaşabilirsiniz.

Dedektif ruhunuzu ortaya çıkarın: İki resim arasındaki 10 farkı 40 saniyede bulabilir misin?Dedektif ruhunuzu ortaya çıkarın: İki resim arasındaki 10 farkı 40 saniyede bulabilir misin?

Zaman doluyor. Fotoğrafçının durduğu yerden blokların size verilen süre içerisinde çözebildiniz mi? Blok bulmacasına verdiğiniz cevabın doğru olup olmadığını merak ediyorsanız birazdan aşağıda yer alan çözüm görseline göz atabilirsiniz.

FOTOĞRAFÇININ DURDUĞU YERDEN BLOK BULMACASININ GÖRÜNÜŞÜ

Blok bulmacası #1: Fotoğrafçının durduğu yerden bakan bir kişi şekli nasıl görür?

Süre bitti. Görseldeki fotoğrafçının durduğu yerden blok bulmacasının çözüm görselini hangi şıkkın yansıttığını bulabildiniz mi? Görseldeki bloklara fotoğrafçının dikkatli bir şekilde son kez inceleyin.

Kibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltinKibrit çöpü bulmacası #1: Sadece bir kibrit çöpünü hareket ettirerek denklemi düzeltin

Evet, fotoğrafçının durduğu yerden blok bulmacasının görünüşü üst kısımda bir, ortada iki ve en alt seviyede dört blok olacak şekilde görüldüğünü sizde fark ettiniz değil mi? İşte blok bulmacasının fotoğrafçının durduğu yerden görünüşü;

Blok bulmacası #1: Fotoğrafçının durduğu yerden bakan bir kişi şekli nasıl görür?

Doğru cevap B seçeneğiydi. Blok bulmacası çözmekten keyif aldıysanız arkadaşlarınız ile paylaşarak onların da bu mücadeleye katılması için cesaretlendirin! Bakalım blok bulmacasını kim daha kısa sürede çözebilecek?

Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Mantığınızı test edin #1: İlk önce hangi bardağın dolacağını 40 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Blok bulmacası oyunu sonunda cevaplarınızı ve sonuçlarınızı yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı atlamayın. Gün içinde kısa da olsa eğlenerek kendinizi geliştirmek için bizi takipte kalın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Zzzzzz 5 ay önce Şikayet Et
    Fotografcinin boyu bloklardan uzun oldugu icin b olmaz. Yanlis cevap
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR