Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?

Çin böreği; soğan, havuç ve lahanayı kavurarak hazırlanan iç harcın yufkaya sarılması ve kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir tür meze tarifidir.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 09:29 GÜNCELLEME 20.04.2024 09:29 YAŞAM
Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?
Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?

Çin böreği, yapımı oldukça kolay çoğunlukla meze olarak tercih edilen bir hamur işi tarifidir. Bazen hafif bir öğle yemeği olarak bazen de sevdiklerinizle dolu bir kahvaltı sofrasına hızlıca hazırlayabileceğiniz ve farklı lezzetiyle herkesin ilgisini çekecek Çin böreğinin iç harcı soğan, havuç ve lahananın kavurulmasıyla elde edilir.

Bir ısırıkta çıkardığı çıtırtısı ve iç harcının lezzetiyle sizi mest edecek bu tarifi, yarım saatte hızlıca hazırlayabilirsiniz. Güneydoğu Asya'da popüler olan Çin böreği, bazen iç harcının çiğden koyulmasıyla da yapılabiliyor. Siz ister iç harcını çiğden ister daha önceden kavurarak isterseniz de içerisine başka malzemeler ekleyerek damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz.

Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?

ÇİN BÖREĞİ TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Çin böreği tarifini yapmak istiyorsanız bilmeniz gereken ilk ve en önemli püf nokta tüm sebzeleri çok ince bir şekilde dilimlemeniz gerektiğidir. Bu sayede sebzeleriniz hem daha hızlı pişer hem de daha lezzetli olur.

Bir diğer püf nokta ise iç harcı tamamen soğutmaktır. Eğer Çin böreği sararken iç harcı sıcak kullanırsanız yufkayı ıslatarak yırtabilir ve dağılmasına sebep olabilirsiniz. Aynı zamanda Çin böreğinin içini doldurup sarmadan önce mümkün olduğunca havasını almaya çalışın. Aksi halde yağda kızartırken yufkanın içerisindeki hava kabarcıkları patlayarak iç harcın dışarı sızmasına sebep olur.

İşte kolay yapımı ve lezzeti ile deneyenleri kendine hayran bırakacak o Çin böreği tarifi…

Mayalı puf poğaça tarifi, nasıl yapılır?Mayalı puf poğaça tarifi, nasıl yapılır?

ÇİN BÖREĞİ TARİFİ

Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 30 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 5 DAKİKA

Çin Böreği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet yufka
  • 2 adet havuç, rendelenmiş
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 300 gram ince dilimlenmiş lahana
  • 1 adet ince dilimlenmiş soğan
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ, kızartmak için

Çin Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Mükemmel çıtırtısıyla: Çin böreği tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Çin böreği tarifini yapmak için öncelikle bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyin ve ince ince doğradığınız soğanları yaklaşık iki dakika rengi dönene kadar kızartın. Pembeleşen soğanlar üzerine havuç ve lahanayı da ekleyerek güzelce kavurmaya devam edin.

Adım 2

Sebzeleri 4-5 dakika daha kavurarak diriliklerini kaybetmesini sağlayın. Ardından hazırladığınız sebze kavurmasını bir süzgeç içerisine alarak süzdürün.

4 kaşık çorbası tarifi, nasıl yapılır?4 kaşık çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Yufkaları sigara böreği saracak ya da kare olacak şekilde kesin. Her bir yufka parçasının içerisine hazırladığınız karışımdan ekleyin. İç harcın kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. Tam uç kısmına geldiğinizde yumurta beyazını batırın ve hamuru kapatın. Kalan yufkaları iç harç ile doldurarak aynı işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

Adım 4

Bir kızartma tavası içerisine sıvı yağ koyun ve ısınması için ocağın üzerine alın. Yağ 180 dereceye yani kızartma için ideal sıcaklığa geldiğinde altını hafifçe kısın ve hazırlamış olduğunuz Çin böreği rulolarını içerisine atın. Bu aşamada yağın içerisine birbirine yapışmaması için fazla rulo atmamaya dikkat edin.

Son dakikanın yıldızı: Mayasız kolay pişi tarifiSon dakikanın yıldızı: Mayasız kolay pişi tarifi

Adım 5

Yağda kızaran Çin böreği rulolarının her iki tarafını da altın sarısı rengine ulaşana kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Kağıt havlu serili bir servis tabağına alarak fazla yağını çektirin.

Dilerseniz üzerine kajun baharatı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Barazek kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?Barazek kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

Aioli sos nedir, nasıl yapılır?Aioli sos nedir, nasıl yapılır?

Yaz günlerinin favorisi: Nohut salatası tarifi, nasıl yapılır? Yaz günlerinin favorisi: Nohut salatası tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR