22 Nisan Dünya Günü nedir? Google'da doodle olan iklim değişikliği ilerleme durumu nedir?

Dünya Günü'nde Google, iklim değişikliğiyle mücadelede atılan adımları vurgulayan özel bir doodle tasarladı. Dünya'nın 50. yılına özel iklim değişikliğinin ilerleme durumu nedir ve Dünya Gününde ne yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2024 21:12 GÜNCELLEME 22.04.2024 21:21 YAŞAM
22 Nisan Dünya Günü nedir? Google'da doodle olan iklim değişikliği ilerleme durumu nedir?
22 Nisan Dünya Günü nedir? Google'da doodle olan iklim değişikliği ilerleme durumu nedir?

Dünya Günü'nün 50. yılını kutlarken, Google bu özel günü iklim değişikliği mücadelesi için bir farkındalık platformuna dönüştürüyor. Bugün, 22 Nisan Dünya Günü olarak anılıyor ve Google ana sayfasında dikkat çekici bir Doodle ile karşılıyor. Bu Doodle, iklim değişikliğinin ilerleme durumuna odaklanıyor ve kullanıcılarına bu önemli konuda bilgi veriyor. Peki, Dünya Günü nedir, neden kutlanır ve iklim değişikliği neden bu kadar önemli?

Beyni öldüren vitamin eksikliği! Ölümcül hastalık riskini %25 artırıyor!Beyni öldüren vitamin eksikliği! Ölümcül hastalık riskini %25 artırıyor!

DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

Dünya Günü, çevre kirliliği, doğal kaynakların korunması ve iklim değişikliği gibi önemli konulara dikkat çekmek amacıyla dünya çapında kutlanan bir gündür. İlk olarak 1969'da San Francisco'da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı'nda önerilen bu özel gün, o zamandan beri her yıl 22 Nisan'da kutlanmaktadır. Bu gün, insanların Dünya'nın yaşamını ve güzelliklerini kutlamasının yanı sıra, çevresel tehditlere karşı bilinçlendirme ve eyleme geçme fırsatı sunar.

GOODLE'DA DOODLE OLAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DURUMU!

Google'ın bugünkü Doodle'ı ise iklim değişikliğinin ilerleme durumunu vurguluyor. Küresel ısınmanın etkileri, çölleşme, sıcak hava dalgaları, orman yangınları ve buzulların erimesi gibi bir dizi felakete neden olmaktadır. Bu değişiklikler, doğal yaşamı, tarımı ve insan yaşamını derinden etkilemektedir. Google'ın bu özel Doodle'ıyla, kullanıcılar iklim değişikliği konusunda bilinçlenirken, dünya liderlerine ve bireylere iklim eylemi için harekete geçme çağrısı yapılmaktadır.

Dünya Günü'nü kutlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek, hepimizin sorumluluğudur. Her birimizin küçük adımları, büyük değişimler yaratabilir. Bu özel günü, Dünya'nın geleceği için bir fırsat olarak değerlendirip, çevremizi korumak için elimizden geleni yapalım.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR