Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları ile telefonlarınızın batarya performansını iyileştirebilir ve gün içerisinde daha uzun süreler şarj sıkıntısı olmadan telefonunuzu kullanabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 15:08 GÜNCELLEME 24.04.2024 15:08 YAŞAM
Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları
Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

Akıllı telefonlar neredeyse günün her saati elimizin altında olan ve hayatımızın büyük bir bölümünü ele geçiren teknolojik cihazlardır. Yaşamımızı kolaylaştırmak ve bilgiye hızlı erişim sağlayabilmek için üretilen bu cihazlar aynı zamanda mesafelere esir olmadan ulaşılabilir olmamızı da kolaylaştırır. Ancak bu cihazların kullanabilir olması için her an şarjı olması gerekir.

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

Bu cihazların şarjı bazen içerisine yüklenen uygulamalardan bazen çok sık kullanmaktan bazen de telefon bataryasının zaman içerisinde eskimesinden kaynaklı olarak azalabilir. Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarını deneyerek pil ömrünüzü uzatabilir ve gün içinde telefonunuzu sürekli şarja takmaktan kurtulabilirsiniz.

Ancak akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarına geçmeden önce akılı telefonların pilinin nasıl çalıştığını anlamalı ve onları optimize etmek için ne yapmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz.

Akıllı telefonunuzu şarj ederken sıkça yaptığınız 10 şarj hatasıAkıllı telefonunuzu şarj ederken sıkça yaptığınız 10 şarj hatası

Bilgisayar ekranı nasıl temizlenir? En kolay bilgisayar ekranı temizleme yöntemiBilgisayar ekranı nasıl temizlenir? En kolay bilgisayar ekranı temizleme yöntemi

AKILLI TELEFON PİLLERİ NASIL ÇALIŞIR?

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

Akıllı telefonların çoğu sınırlı kapasiteye sahip ve kullanım ömrü olan lityum iyon pillerden oluşan bataryalara sahiptir. Bunun için telefonunuzun pilini korumak ve onun ömrünü azaltmamak için olabildiğince dikkatli ve özenli olmanız gerekir.

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları ile telefon bataryanızı koruyabilir ve bu sayede telefonunuzun kullanım ömrü de arttırabilirsiniz. Peki, akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları nelerdir?

Hadi gelin birlikte öğrenelim.

AKILLI TELEFONLARIN PİL ÖMRÜNÜ İKİ KATINA ÇIKARIN

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

  • Özelliklerinizi Kullanıma Göre Derecelendirin

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarından ilki telefon özelliklerinizi kullanıma göre derecelendirmektir. Hem alışkanlıklarınızı hem de gerekli gördüğünüz özellikleri 1’den 10’a kadar derecelendirmeli ve gerekli olmayanları devre dışı bırakmalısınız. Bu gereksiz özellikleri devre dışı bırakarak pil ömrünü büyük ölçüde etkileyebilirsiniz.

  • Konum Ve Otomatik Parlaklık Ayarlarını Kontrol Edin

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarından ikincisi konum ve otomatik parlaklık ayarlarıdır. Özellikle konum hizmetleri telefonların şarjını en hızlı tüketen özelliklerden bir tanesidir. Anlık olarak siz farkında olmasanız da telefonunuz konumunuzu belirlemek için sürekli GPS, WiFi ya da mobil veriyi kullanarak kendini günceller. Bu da pilinizin hızlı bir şekilde tükenmesine sebep olur.

Konum hizmetlerinin yanı sıra otomatik parlaklıkta, özellikle yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip telefonlarda aşırı pil tüketimine sebep olur. Bu yüzden hem konum hem de otomatik parlaklığı gerekli oldukça manuel olarak açıp kapatmanız akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları arasında yer alır.

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

  • Otomatik Senkronizasyon Ve Güncellemeler

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarından üçüncüsü ise kontrolünüz dışında gerçekleşen otomatik senkronizasyon ve güncellemelerdir. E-postalarınız, sosyal hesaplarınız, fotoğraflarınız ve uygulama verileriniz siz farkında olmadan internete bağlı olduğunuzda aktifleşerek çalışır. Bu çalışma sırasında da yüksek güç tükettiği için pilin yavaş yavaş azalmasına sebep olur.

Sizin için kritik olmayan uygulamalarda otomatik senkronizasyon ve güncellemeleri durdurup manuel olarak yapmayı tercih edebilirsiniz.

  • Bluetooth, Wifi Ve Hücresel Veri Gibi Kablosuz Bağlantıları Kontrol Edin

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarından dördüncüsü ve en önemlilerinden bir tanesi de kablosuz bağlantıları gerekmediğinde kapalı tutmaktır. Bu sayede pil kullanımını en aza indirerek şarjınızı daha uzun süreler en iyi performansta kullanabilirsiniz.

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

  • Bildirimler

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarından bir tanesi de siz hiç farkında olmasanız da şarjınızı tüketen uygulama bildirimleridir. Özellikle alışveriş uygulamalarının sık sık yolladığı bildirimler ekran aktivasyonlarını sürekli olarak etkin hale getirerek şarjınızı tüketir. Bu yüzden sadece önemli uygulamalarınızın bildirimlerini açarak pil sağlığınızı koruyun.

  • Pil Sağlığı Uygulamalarını Kullanmayın

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları arasında pil sağlığını korumak için üretilen üçüncü taraf uygulamalarını kullanmamak da listeye giriyor. Uygulama marketlerinden indirilen ve pil sağlığını desteklediği öne sürülen üçüncü taraf uygulamaları aslında telefonunuzun pil ömrü üzerinde bir etkisi bulunmuyor. Aksi gibi telefonunuzun hafızasına da ekstra yük oluyor.

Akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçları

  • Şarj Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Şar alışkanlıklarını değiştirmekte akıllı telefonların pil ömrünü iki katına çıkaracak ipuçlarından bir tanesidir. Akıllı telefonlar her ne kadar akılı bataryalardan oluşsalar ve şarj dolunca kendi elektriğini kesseler de onları gece boyunca şarjda bırakmak bir hatadır.

Çünkü bataryaların belirli bir dolum ömrü vardır ve bu ömür siz onu şarja bıraktığınızda olumsuz etkilenir. Telefon şarjınızı yüzde 20 ila 80 arasında stabil tutarak kullanmaya özen gösterin.

Evde kalorifer peteği nasıl temizlenir?Evde kalorifer peteği nasıl temizlenir?

Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?Converse spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR