Fıstıklı limonataya 'Coğrafi İşaret' tescili

ALANYA fıstıklı limonata, Alanya Belediyesi'nin başvurusuyla Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan (TÜRKPATENT) 'Coğrafi İşaret' tescili aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 14:06 GÜNCELLEME 03.05.2024 14:06 YAŞAM
Fıstıklı limonataya 'Coğrafi İşaret' tescili
Fıstıklı limonataya 'Coğrafi İşaret' tescili

Antalya'nın Alanya ilçesinin yöresel lezzetlerinden Alanya fıstıklı limonata, 'Coğrafi İşaret' ile tescillendi. TÜRKPATENT'in 'Coğrafi İşaret' kararını duyuran Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, “Antalya'mızın 17'nci coğrafi işaretli ürünü olan Alanya fıstıklı limonatanın tescili hayırlı olsun. Alanya ilçemizin mutfak kültüründe ve geleneklerinde önemli yeri bulunan ürünümüzün tescilini yaptıran Alanya Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Alanya Belediyesi'nin 2023 yılı mayıs ayında TÜRKPATENT'e 'Cofgrafi İşaret' tescili için başvurduğu Alanya fıstıklı limonata, limon, portakal, beyaz toz şeker ve suyun üretim metoduna uygun olarak karıştırılıp süzülmesiyle hazırlanan limonata ve taze kavrulmuş, kabukları soyulmuş, tuzsuz yer fıstığı eklenmesiyle hazırlanan alkolsüz bir içecek olarak tanımlanıyor. Bu limonatanın üretiminde herhangi bir renk dengeleyici, aromanın kullanılamaz olduğu da vurgulanıyor. Alanya'da eskiden nişan, düğün gibi özel günlerde misafirlere ikram için üretilirken, zamanla günlük üretimi yaygınlaşan ve ticarete konu olan Alanya fıstıklı limonata, ilçenin mutfak kültürü ve geleneklerinde önemli yer tutuyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR