Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı nasıl yapılır?

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı, sert kimyasallar içeren market deterjanlarına alternatif yapılabilecek en sağlıklı ve etkili çamaşır deterjanıdır.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 17:40 GÜNCELLEME 09.05.2024 17:40 YAŞAM
Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı nasıl yapılır?
Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı nasıl yapılır?

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı, kıyafetlerinizi temizlemek için sert kimyasallarla dolu satın alma deterjanlara alternatif olacak temiz içerikli ve daha az maliyetli bir kendin yap projesidir. Market raflarında, birbirinden farklı fiyatlarda ve markalarda çeşit çeşit çamaşır deterjanı bulmak mümkündür. Ancak set kimyasal ve alerjen maddeler içermeyen aynı zamanda kıyafetlere uzun vadede zarar vermeyecek içeriğe sahip uygun fiyatlı çamaşır deterjanı bulmak ise zordur.

Daha zararsız ve uygun maliyetli olan deterjanı ararken aslında market raflarında ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı için gerekli olacak bütün malzemeleri görebilirsiniz. Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı, yıkama başına maliyeti düşürmek, daha temiz ve sağlıklı yıkama yapmak için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir.

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?

EV YAPIMI ÇAMAŞIR MAKİNESİ DETERJANI YAPIMINA BAŞLAMADAN ÖNCE

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı nasıl yapılır?

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı yapımına başlamadan önce birkaç önemli noktaya hakim olmanız gerekir. Bu önemli noktalardan birincisi ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı yapmak için kullanacağınız kalıp sabunun kimyasal madde, koku ve boya içermeyen kastilya kalıp sabunu gibi bir sabun olması gerektiğidir.

Boraks doğal bir tuz olduğu için çamaşırlar üzerinde yumuşatıcı görevi görür ve aynı zamanda leke çıkarmada da etkili bir maddedir. Eğer cildiniz çok hassas ise suyun pH’ını yükselteci için boraksı kullanmamayı tercih edebilirsiniz.

Hoş kokulu bir yıkama istiyorsanız ev yapımı çamaşır makinesi deterjanınızın içerisine kokusunu sevdiğiniz bir doğal esansiyel yağı alarak ekleyebilir ve kıyafetleriniz yıkandıktan sonra hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

Çamaşırlarınızı yanlış yıkıyorsunuz! Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemelisiniz?Çamaşırlarınızı yanlış yıkıyorsunuz! Çamaşır makinesine ne kadar deterjan eklemelisiniz?

EV YAPIMI ÇAMAŞIR MAKİNESİ DETERJANI

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı nasıl yapılır?

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı için tek tek tüm malzemeleri kendiniz satın alıp birleştirmek, çamaşır deterjanınızın içerisinde ne olduğunu bilmenize ve kıyafetlerinize hasar verebilecek şeyleri kontrol edebilmenize olanak sağlar. Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı gibi evde kendin yap projeleri ile yapılan temizleyiciler hem içerikleri hem de ambalajları açısından diğer seçeneklere göre doğa dostudur.

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı yaptığınızda 96 yıkamaya yetecek kadar bir deterjan sahip olursunuz. Öyleyse hadi gelin, çevre dostu ve kimyasal içermeyen ev yapımı çamaşır makinesi deterjanını birlikte hazırlayalım!

Havuçları zeytinyağında kavuranlar dikkat! Havuçları zeytinyağında kavurmak tehlike saçıyorHavuçları zeytinyağında kavuranlar dikkat! Havuçları zeytinyağında kavurmak tehlike saçıyor

Ev Yapımı Çamaşır Makinesi Deterjanı İçin Gerekli Malzemeler

  • 155 gram kalıp sabun
  • 2 su bardağı karbonat
  • 2 su bardağı çamaşır sodası
  • 2 çay kaşığı boraks (isteğe bağlı)
  • 6/10 damla kokusunu sevdiğiniz esansiyel yağ (isteğe bağlı)

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı yapmaya başlamadan önce karışımın içerisindeki çok ince tozların solumamanız için iyi havalandırılmış ya da dış mekan bir alan tercih edebilir ve maske takabilirsiniz. Aynı zamanda kuru malzemelerin fazla miktarı cildinizi kurutmaması için eldiven kullanmanız gerekir.

Ev Yapımı Çamaşır Makinesi Deterjanı Nasıl Yapılır?

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı nasıl yapılır?

Sabunu Rendeleyin: Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı yapmak için bir rende yardımıyla kalıp sabunu ince parçalar olacak şekilde rendeleyin. Oluşan sabun rendesinden iki su ardağı kadarını büyük bir karıştırma kabının içerisine alın ve kalanını bir sonraki ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı yapımına kadar saklayın.

Tozları Karıştırın: Rendelediğiniz sabunların üzerine karbonat ve çamaşır sodasını yavaşça ekleyin. Eğer kullanacaksanız boraks ve esansiyel yağı da bu aşamada karışımın içerisine ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla naif hareketlerle tüm malzeme iç içe geçene kadar karıştırın.

Eğer evinizde kullanmadığınız bir mutfak robotunuz varsa ev yapımı çamaşır makinesi deterjanınızı bu robotta yapabilir ve daha ince bir karışım elde edebilirsiniz. Ancak bu yöntemi kullanacaksanız tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ev yapımı çamaşır makinesi deterjanınızın tozu dağılmasın diye çökmesi için birkaç dakika robotun kapağını açmadan bekleyin.

Ev Yapımı Çamaşır Makinesi Deterjanınızı Saklayın: Hazırlamış olduğunuz ev yapımı çamaşır makinesi deterjanınızı yavaşça cam bir kapta içerisine alın ve vakumlu bir kapakla kapatın. Üzerine ev yapımı çamaşır makinesi deterjanınızı yaptığınız tarihi yazıp yapıştırın ve kuru nemsiz bir ortamda muhafaza edin.

Ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımıEv yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımı

EV YAPIMI ÇAMAŞIR MAKİNESİ DETERJANI NASIL KULLANILIR?

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı nasıl yapılır?

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanını çamaşır yıkayacağınız zaman makineyi çalıştırmadan hemen önce makinenizin tamburunun içerisine atmalısınız. Çamaşır yükünüzün ağırlığını baz alarak en az bir en çok iki yemek kaşığı ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı kullanmalısınız.

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanını makinenin deterjan gözüne atarsanız sabun parçacıkları makinenin dağıtıcını tıkayabileceği için tamburun içerisine atmak daha sağlıklı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Eğer yıkama esnasında makinenizin çok fazla sabun ürettiğini ve normalden daha uzun süre çalıştığını fark ederseniz bir sonraki yıkamada ekleyeceğini ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı miktarını azaltmanız gerekmektedir.

Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanı zaman içerisinde topaklaşarak sertleşebileceği için ara ara daha gevşek ve tozlu kalması için karıştırmayı muhakkak ihmal etmemelisiniz. Ev yapımı çamaşır makinesi deterjanınızın bozulmaması için hava geçirmez vakumlu bir cam kapta, serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmeniz gerekir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR