Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?

En iyi çilek reçeli tarifi, koruyucu madde içermeyen, cam gibi parlak ve kıvamlı deneyebileceğiniz en iyi ev yapımı çilek reçeli tarifidir.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 12:47 GÜNCELLEME 29.05.2024 12:47 YAŞAM
Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?
Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?

En iyi çilek reçeli tarifi, bugüne kadar denediğiniz tüm çilek reçeli tarifleri arasında muhtemelen en lezzetlisi olacak. Cam gibi parlak rengi ve kıvamı ile özellikle kahvaltı sofralarında tadı damağınızda kalacak bir reçel tarifidir. Yaz aylarında pazarlarda, marketlerde bol bol bulunan ve 7’den 70’e herkesin severek tükettiği çilekleri, kış aylarında da sofralarınıza taşımak için deneyebileceğiniz en leziz reçel tariflerinden biridir.

Yapabileceğiniz en lezzetli ve en iyi çilek reçeli, sadece 4 malzeme gerektirecek ve toplam 1 saatinizi alacak. Kahvaltı sofralarında, sıcacık kızarmış ekmeğin üzerine biraz tereyağı ve en iyi çilek reçelinizi sürmeye ne dersiniz?

Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?

O zaman hadi hep birlikte en iyi çilek reçeli tarifi ile çilek sezonunu boş geçmeyip kışa hazırlık yapalım! İşte tadı damağınızda kalacak o enfes en iyi çilek reçeli tarifi…

Kıyafetten çilek lekesi nasıl çıkar? İnatçı meyve lekelerini anında çıkarınKıyafetten çilek lekesi nasıl çıkar? İnatçı meyve lekelerini anında çıkarın

Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?Taze çilek dondurucuda nasıl saklanır?

EN İYİ ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

3-4 KAVANOZ    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?

En İyi Çilek Reçeli Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 kg çilek
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • Bir parça tereyağı

En İyi Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

En iyi çilek reçelini yapmak için öncelikle çileklerin sap kısımlarını kesin. Ardından hafif nemli bir bez ile çilekleri temizleyin. Temizlediğiniz çilekleri kuru bir bez ile iyice kurutarak ikiye kesin ve cam bir kabın içerisine alın. Bu aşamada çilekleri su ile yıkamak onların su çekmesine ve pişirirken daha fazla sulanmasına sebep olacağı için nemli bir bez ile silmek daha doğrudur.

Kestiğiniz çileklerin üzerine yavaş yavaş şekeri ilave edip her bir çileğin şekerden nasibini alması için nazikçe karıştırın. Çilekleri şeker içerisinde en az 12 saat boyunca oda sıcaklığı olan bir ortamda üstü açık bir şekilde bekletin. Çilekleri şekerde bekletmek şekerin erimesini hızlandırır ve çileklerin parçalanmasını önleyerek canlı rengini korur.

Adım 2

En iyi çilek reçeli tarifi yapımına başlamadan önce bir çay tabağını dondurucuya atın. Hazırladığınız çilekleri tencere içerisine alın ve limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Artık şeker tanesi kalmadığını düşündüğünüzde ocağın altını açın ve reçeli köpürterek kaynatın. Eğer bu aşamada şekerin tamamen çözünmesini beklemeden ocağın ısısını yükseltirseniz kalan şeker taneleri kristalleşebilir.

En iyi çilek reçeli kıvamınız koyulaşınca ve varsa yiyecek termometreniz üzerinde 105 dereceyi gösteriyorsa ocaktan alın. Eğer termometreniz yoksa dondurucuya koyduğunuz çay tabağını çıkarın ve içerisine bir miktar çilek reçeli damlatın. 30 saniye bekletin ve çay kaşığı ile iterek kıvamını kontrol edin. İttiğinizde reçeliniz kırışıyor ve geriye hızlıca akmıyor ise tamam demektir. Aksi halde birkaç dakika daha kaynatın.

Adım 3

En iyi çilek reçelini ocaktan aldıktan sonra yüzeyine çıkan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Köpükleri aldıktan sonra içerisine bir parça tereyağı ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırın. Yaklaşık 15 dakika çilek reçelini dinlenmeye bırakın.

En iyi çilek reçeli tarifi dinlenirken bu aşamada kavanozlarınızı sterilize edin. Ardından sıcak kavanozların içerisine kapağın hemen altına kadar çilek reçelini doldurun. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Üzerine tarih etiketi yapıştırarak serin ve kuru yerde 1 yıla kadar saklayın.

En iyi çilek reçeli tarifi ile çilek reçeli yaparsanız kavanozun kapağını açtığınızda mutlaka buzdolabında muhafaza etmelisiniz.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR