Almanya vatandaşı Eglseder Müslüman oldu

Almanya vatandaşı Florian Eglseder; Kayseri İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman olarak 'Alper' adını aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2024 14:25 GÜNCELLEME 01.06.2024 15:04 YAŞAM
Almanya vatandaşı Eglseder Müslüman oldu
Almanya vatandaşı Eglseder Müslüman oldu

İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik başkanlığında İl Müftülüğü’nde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Almanya vatandaşı 20 yaşındaki Florıan Eglseder kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İl Müftülüğü personeli İshak Alas’ın Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan merasim; İl Müftü Vekili Çelik’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Florıan Eglseder’in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu. İslam’la şereflenen Alper'i tebrik eden Müftü Çelik; 'İhtida Belgesi' ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Almanca Kur'an-ı Kerim ve İslam dinine dair kitaplar hediye etti.

İhtida merasimine İl Müftü Vekili Cabir Çelik, Din Hizmetleri Şube Müdürü Naci Doğan, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Mustafa Özer, Florıan Eglseder ve arkadaşları katıldı.

KAYNAK : İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Bursalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizde müslümanız ama kimse diploma vermedi, öbür tarafta nasıl ispatlarız.
    Cevapla
  • Abdurrahman Paksoy 3 hafta önce Şikayet Et
    isim değiştirmek zorunda değildi,bence Florian kalsa daha iyi olacaktı,yinede Allah kabul eylesin
    Cevapla
  • Fasulye 3 hafta önce Şikayet Et
    Eh artik Türk sevgilisi ilede evlenebilir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR