Ünlü şarkıcılar İsraillileri çılgına çevirdi!

Efsanevi rock grubu Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters, Londra'da Filistin’e destek için sahneye çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2024 11:21 GÜNCELLEME 22.06.2024 11:21 YAŞAM
Ünlü şarkıcılar İsraillileri çılgına çevirdi!
Ünlü şarkıcılar İsraillileri çılgına çevirdi!

 Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un vokalisti, basçısı ve kurucularından olan Roger Waters, Filistin’e destek için Londra’da düzenlenen özel bir etkinlikte sahne aldı.

Londra’daki Euston St. Pancras Kilisesi'nde düzenlenen etkinlilke Waters’ın yanı sıra Yusuf İslam (Cat Stevens) ve rapçi Lowkey (Kareem Dennis) de şarkılarını Filistin için söyledi.

'GÖZYAŞLARI İÇİN YAŞIYORSUNUZ'

Konserden önce konuşma yapan Waters, “Benim gibi birçoğunuz gözyaşları içinde yaşıyorsunuz. Çünkü Gazze’deki ve Filistin’in işgal altındaki diğer topraklarındaki kardeşlerimizin yaşadıklarını hissediyoruz.” dedi.

Waters, “Wish you were here (Burada olmanı isterdim) şarkısını bir çocukluk arkadaşıma yazdığım düşünülür. Bazen gerçekten de öyle. Ancak bu akşam bu şarkıyı Filistin için söyleyeceğim.” diye konuştu.

Holborn ve St. Pancras seçim bölgesinden 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın karşısına milletvekili adaylığını koyan Filistin destekçisi Andrew Feinstein’a destek isteyen Waters, şu ifadeleri kullandı:



“Cennet ile cehennem arasından seçim yapabilirsiniz. Mavi gökyüzüyle acı arasından seçim yapabilirsiniz. Adaylardan Starmer ve Feinstein’e baktığınızda peçenin ardından gülümsemeyi görebilir misiniz? Ben baktığımda görebiliyorum. Her seçim bölgesinde gerçeğin yanında olan adaylar olmayabilir ama Holborn ve St. Pancras bölgesinde var. Bu bölgede 72 bin seçmen var ve gerçeğin, sevginin ve empatinin yanında olan Feinstein için oyunuzu kullanın. Keir Starmer’ın başbakan olmasını engelleyin. Soykırımın kolaylaştırıcısı Starmer'ın başbakan olmasını önlemek tüm İngiltere ve insanlığın iyiliğine olur.”

Waters, İngiltere siyasetinde yeni bir ahlaki yol göstericiye ihtiyaç duyduğuna vurgu yaparak "Hepimiz başta Filistinlilerin hakları olmak üzere insan haklarının savaşçısıyız. İnsanlık ruhunun varoluş savaşının askerleriyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Waters, "Wish you were here" şarkısı ile insanların bir araya gelmesini anlatan "Bar" şarkısını katılımcılarla birlikte seslendirdi.

YUSUF İSLAM, GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN "WİLD WORLD" ŞARKISINI SÖYLEDİ

Yusuf İslam da konuşmasında Gazzeli çocukların sesini duyurmak için sahnede olduğunu belirterek "Çünkü onlar en masum, en temiz olanlar ve bunu hak etmiyorlar. Kim masum bir canı öldürürse tüm insanlığı öldürmüş olur." dedi.

Gazze'de çocukların bir sonraki gün başına geleceklerden habersiz olduğunu söyleyen İslam, "Onlar için herhangi bir yarın olmayabilir. Savaş bölgesinin dışındaki çocukların aileleri de çocuklarına bu karanlık günlerde nasıl yardım edeceğini bilemez halde." diye konuştu.

İslam, çocuklar ve barış için "Wild World" (Vahşi Dünya) şarkısını seslendirdi. İslam'a izleyiciler de eşlik etti.

Rapçi Lowkey de Gazze ve Filistin için yazdığı "Filistin asla ölmeyecek (Palestine will never die)" şarkısını seslendirdi.

Etkinlik sanatçılar, Filistin destekçisi bağımsız milletvekili adayları ve katılımcıların Filistin'e destek sloganlarıyla sona erdi.

Öte yandan bir grup İsrail destekçisi, etkinliğin düzenlendiği kilise önünde eylem düzenleyerek Waters'a tepki gösterdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Ertuğrul 5 gün önce Şikayet Et
    Gerçek sanatçı insanlık için sanat yapar bizdeki sanatçılar dilsiz ....
    Cevapla
  • Nazlı 5 gün önce Şikayet Et
    Bizimde destekleyen sanatçılar var ama tv de kış boyu karşısında oturup izlediğimiz sözde popüler sanatçılardan da ses yok illa kendilerinin canlarımı yanması lazım kediye köpeğe ağaça ota sahip çıkıp eylem severler yoksa öldünüz de biz duymadık
    Cevapla
  • Naim 5 gün önce Şikayet Et
    Gavur dersin müslüman lardan fazla tepki gösterdiler hani bizim sanatçılar üniversiteler ne kadar yozlasmışız
    Cevapla
  • bozkurt 5 gün önce Şikayet Et
    Ne kadar aci degilmi elin holiwood yildizlari sarkicisi turkucusu fenomeni universite ogrencileri ve bazi sivil toplum kuruluslari filistine destegini acikliyor ama elli küsür müslüman ulkeden ses yok isin en ilginci israili uluslararasi savas suclusu ilan edip mahkemeye dava acanda guney afrika ....
    Cevapla
  • vatandaş rıza 5 gün önce Şikayet Et
    taksimdeki ağacı bahane eden bizim sanatçılardan hala ses yok ,yoksa onlarda siyonistler gibimi düşünüyorlar çünkü siyonistler kendilerinin dışındakileri insan olarak görmeyen ALLAH,ın lanetine uğramış bir kavimdir bu zalimlere sessiz kalanlarda zalimin ortaklarıdırlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR