Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti!

'Organize İşler', 'Vizontele', 'Eyvah Eyvah' serisi ve 'Vezir Parmağı' gibi filmlerde de rol alan tiyatro sanatçısı Şener Kökkaya, 82 yaşında hayata veda etti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2024 06:20 GÜNCELLEME 21.07.2024 06:21 YAŞAM
Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti!
Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti!

Usta oyuncu Şener Kökkaya (82) hayatını kaybetti. Kökkaya'nın vefatını meslektaşı Zafer Algöz duyurdu.

Zafer Algöz, "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Şehir Tiyatroları sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Tiyatro ve sinemamızın değerli ustalarından, tiyatro yaşamına Eskişehir'de başlayan ve ilk kurulan Eskişehir Belediye Tiyatrosu oyuncularından, büyük sanatçı Şener Kökkaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Işıklar ve alkışlarla" denildi.

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

Oyunculuk kariyerine 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile başlayan Şener Kökkaya, Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. 1966'da Pendik Tiyatrosu’nun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 1982'ye kadar oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu.

1986'da İzmir'e yerleşerek, İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, sinema filmleri ve dizilerde de rol aldı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nda iki yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosu'nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Mustafa Almanya 1 ay önce Şikayet Et
    Şems kardes hayirdir ne bu önyargi? Nerden biliyorsun adamin ne derece müslüman oldugunu
    Cevapla
  • Kayserigurbet 1 ay önce Şikayet Et
    Sakarya fırat'ta muhteşem kahya rolü oynuyordu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Çanakkaleli 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlardaki anlayışa bak.Öldü diye alkışlıyorlar.Sanki iyi ki ölmüş dercesine.Birde ışıklarla diyorlar.Sanki kabre elektrik hattı çekmişler.Elektrik faturasını kim ödüyor acaba.Allah rahmet eylesin,nurlar içinde yatsın diyemiyorlar.
    Cevapla
  • Yiğdo 1 ay önce Şikayet Et
    Tiyatro bitti.. Aldatma, kandırma olmayacak ahiret diyarında. Herkes hak ettiğini alacak.
    Cevapla
  • Şems 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya hayatı oyunlarını oynadı. Bundan sonrası ahirette hesap verme zamanı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR