Her öğünün kahramanı: Patatesli kabak mücveri nasıl yapılır?

Patatesli kabak mücveri tarifi ile sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlayın. Çıtır dış yüzeyi ve yumuşak içiyle sofralarınızı şenlendirin!

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 16:05 GÜNCELLEME 08.10.2024 16:05 YAŞAM
Her öğünün kahramanı: Patatesli kabak mücveri nasıl yapılır?
Her öğünün kahramanı: Patatesli kabak mücveri nasıl yapılır?

Patatesli kabak mücveri, Türk mutfağının vazgeçilmez ve sevilerek tüketilen lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tarif, özellikle yaz aylarında taze kabaklarla hazırlanınca hafif bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi olarak sofralarımızda yerini alır. Patatesli kabak mücverinin içerisindeki kabak ve patatesin mükemmel uyumu, çıtır dış yüzeyi ve yumuşak içiyle deneyen herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Mücver, sadece kahvaltıda değil, öğle veya akşam yemeklerinde de tercih edilebilecek pratik bir tariftir. Yanında enfes bir yoğurt sosuyla sunulduğunda, lezzet uyumu ile damağınızı şenlendirecek bir seçenek haline gelir. Özellikle çocukların severek tüketeceği bu mücver, sebze tüketimini artırmanın da harika bir yolunu sunar.

PATATESLİ KABAK MÜCVERİ TARİFİ

Her öğünün kahramanı: Patatesli kabak mücveri nasıl yapılır?

Patatesli Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patatesli Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Her öğünün kahramanı: Patatesli kabak mücveri nasıl yapılır?

Adım 1: Kabakları ve Patatesleri Rendeleyin

Kabakları ve patatesi rendeleyin. Kabakların suyunu sıkmayı unutmayın; bu, mücverlerin yağ çekmesini engelleyecektir. Ardından soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi ince ince doğrayın.

Adım 2: Tüm Malzemeleri Karıştırın

Bir karıştırma kabında yumurtaları, tuz, pul biber, karabiber, kabartma tozu ve unu birleştirip çırpın. Rendelediğiniz kabakları, patatesi, doğradığınız yeşillikleri ve soğanı ekleyin. Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.

Adım 3: Kızartmaya Başlayın

Kızartma tavasına yeterli miktarda sıvı yağ ekleyin ve ısıtın. Harçtan birer kaşık alarak kızgın yağa dökün. Mücverlerin altı kızardığında dikkatlice çevirin ve her iki yüzünü de altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın ve fazla yağını süzdürün.

Patatesli kabak mücveriniz servise hazır. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

Şipşak patatesli tava böreği tarifi, nasıl yapılır? 3 patates ve 3 yumurtanız varsa mutlaka denemelisinizŞipşak patatesli tava böreği tarifi, nasıl yapılır? 3 patates ve 3 yumurtanız varsa mutlaka denemelisiniz

Ketojenik diyet dostu kabak pizza tarifi: Sağlıklı alternatifler arayanlar için ideal seçenek!Ketojenik diyet dostu kabak pizza tarifi: Sağlıklı alternatifler arayanlar için ideal seçenek!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR