Çocuklar Duymasın'ın yıldızına CIA'den teklif: Ülkemi satmam!

'Çocuklar Duymasın' dizisinde canlandırdığı 'Mary' rolüyle tanınan Demet Tuncer, ABD'de üniversite okuduğu sırada CIA'dan teklif aldığını ancak kabul etmediğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 07:40 GÜNCELLEME 14.10.2024 12:35 YAŞAM
Çocuklar Duymasın'ın yıldızına CIA'den teklif: Ülkemi satmam!
Çocuklar Duymasın'ın yıldızına CIA'den teklif: Ülkemi satmam!

'Çocuklar Duymasın' dizisinde canlandırdığı 'Mary' karakteriyle tanınan oyuncu Demet Tuncer, hayatına dair bilinmeyenleri anlattı.

"15 YAŞINDA BURS ALDIM, ABD'YE GİTTİM"

İstanbul Levent'te doğup büyüdüğünü söyleyen Tuncer, ABD ile yollarının nasıl kesiştiğini şu sözlerle ifade etti:

"15 yaşında Türkiye'yi temsilen ABD-Türkiye ortak bursuyla United World College'dan (UWC-USA) tam burs kazandım. 90 farklı ülkeden öğrenciyle eğitim almak, dünya görüşümü ve kültürel birikimimi zenginleştirerek hayatımı değiştirdi. Uluslararası Bakalorya diplomamı aldıktan sonra ABD'de üniversite eğitimimi tamamlayıp Türkiye’ye döndüm."

"PROFESÖR, CIA'İN NEDEN BENİ İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI"

Uzun süredir ABD'de yaşayan oyuncu, üniversitede siyasal bilgiler okurken, CIA'den teklif aldığını açıkladı.

Habertürk'ten Aytekin Teker'e konuşan Tuncer, şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası güvenlik dersimize giren ve CIA'de analist olarak çalışan profesör ile birkaç makalede birlikte çalışmıştık. İstihbaratın insan unsuruna olan merakımı fark etmiş olmalı ki, benimle çalışmaya devam etti. İnsanları okumak, psikolojik kalıplarını analiz etmek ve beden dillerini neden, nasıl, hangi amaçla kullandıklarını anlamak, beni her zaman çok heyecanlandıran bir alandı ve bu konuda çok başarılıydım. Kariyer haftasında, okula birçok firma tanıtım için gelmişti. İşte o hafta, hocam bana ilginç bir soruyla yaklaştı, 'Demet, ajans için çalışmak ister misin?' dedi. Soruya şaşırarak 'Benim ajansla ne işim olabilir ki? Ne boyum uzun, ne yapım mankenlere uygun' dedim. Sonrasında profesör, Merkez İstihbarat Ajansı'nın (CIA) neden beni istediğini açıkladı."

Tuncer, teklifin kendisini başta heyecanlandırdığını ancak düşündükçe teklifi anlamlandıramadığını belirtti.

Hocasına neden CIA'nin kendisini istediğini sorduğunda aldığı "Seni ülkende üst düzey bir bürokrat ya da diplomat yaparlar ve zamanı geldiğinde senden sadece tek bir şey isterler" cevabının daha da kafa karıştırıcı olduğunu söyledi.

"BEN NE AİLEMİ NE DE ÜLKEMİ SATARIM"

Tuncer sözlerine şöyle devam etti:

"Tam saçmaladı bu adam, 'beni kendi ülkemde başka bir devlet nasıl üst bürokrat veya diplomat yapabilir ki, buna nasıl gücü yetebilir ki' dedim kendi kendime. Ama takıldığım o konu değildi, bunca yatırım yapıp, senelerce bekletip benden tek bir şey isteyecek olmaları düşüncesi midemi bulandırmaya yetti ve cevabım düşünmeden netti. O yaşta böyle bir cümle kurduğuma hâlâ inanamıyorum; sanırım bu sözler annemle babamın değerlerinden döküldü ağzımdan: Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım."

KAYNAK : Habertürk
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • Emre 5 saat önce Şikayet Et
    Bu olayın aynısı benim arkadaşıma teklif edildi. İngiltere'de okudu ve aleni bir şekilde MI6 için çalışmasını istemişler. O da şaşırmış ve bunun bu kadar aleni istemeleri enteresan demişti. Yurtdışına gidip okuyanların çoğuna bu teklif yapılıyormuş. Gençlere sahip çıkmak gerekiyor. Ülkesini satanlar olacak tabi, şu anda da görüyoruz zaten ülkesini satanları.
    Cevapla
  • Misafir 10 saat önce Şikayet Et
    Hadi bu hanım efendiyi kandiramislar ama kimbilir daha kaç kişiyi kandırmışlardir o yüzden içimiz dışımız hain dolu
    Cevapla
  • aliveli 10 saat önce Şikayet Et
    chpkk lilere teklif etselerdi çoktan kabul etmişlerdi
    Cevapla
  • Dobraci izmir 11 saat önce Şikayet Et
    Sende ajan tipi olmadığı için iyi kamufule olabilirsin diye ajanlık teklif etmişler abla bu hiç dikkat çekmez kimse bundan şüphelenmez diye düşünmüşlerdir
    Cevapla
  • ruhican 11 saat önce Şikayet Et
    halalolsun dayı kızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR