Ramazan ayına sayılı günler kaldı! Camiler mahyalarla süslenmeye başladı
“On bir ayın sultanı” Ramazan’da camileri süsleyen Osmanlı geleneği mahyalar, İstanbul’daki camilere asılmaya başlandı.
ABONE OL
Osmanlı Devleti’nde 16. yüzyıldan itibaren görülmeye başlanan mahya asma geleneği, bugün de Ramazan ayında camileri süslemeye devam ediyor.

OSMANLI GELENEĞİ YAŞATILIYOR
Şehrin siluetinde önemli bir yere sahip olan gelenek, sanatkarlar tarafından sürdürülüyor. İbadete açıldığı 1617 tarihinden itibaren minareleri arasına mahya asılan Sultanahmet Camisi’ne ise bu yıl restorasyon nedeniyle mahya asılmayacak.

İSTANBUL'DAKİ CAMİLERE ASILAN MAHYALAR
Eminönü Yeni Cami’nde “İyiliğe destek ol”, “Namazı kılın, zekatı verin”, “Akrabayı gözet”, “Ahiretini unutma” ve “Bayram sevinçtir”, Eyüpsultan Camisi’ne “Ramazan-ı Şerif hoş geldin”, “Aile toplumun temelidir”, “Ahiret azığın hazır mı?”, “Bayramınız mübarek olsun”, Mimar Sinan Camisi’nde “Ramazan Kur’an ayıdır”, “Ahiretini unutma”, “Aile toplumun temelidir”, “Ahiret azığın hazır mı?”, “Bayram kardeşliktir”, Üsküdar Valide-i Cedid Camisi’nde ise “Hoş geldin 11 ayın sultanı”, “Aile toplumun temelidir”, “Ahde vefa gösterin” ve “Bayram sevinçtir” yazılı mahyalar yer aldı.
