Aylık 43 Bin TL gelire Avrupa kapısı açılıyor: 5 yılda vatandaşlık!
Avrupa Birliği üyesi Portekiz, yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe koyarak aylık en az 870 euro (yaklaşık 43 bin TL) gelire sahip kişilere uzun süreli oturum ve çalışma hakkı tanımaya başladı. Programdan yararlananlar, ülkede beş yıl kesintisiz ikamet etmeleri halinde Portekiz vatandaşlığına başvurma imkanı da elde ediyor.
ABONE OL
Artı 33’ün aktardığı bilgilere göre dijital göçmenler, emekli ve serbest çalışanların yoğun ilgi gösterdiği D7 Pasif Gelir Vizesi, düzenli gelir sahibi bireylere Avrupa’da yatırım şartı olmadan yaşama hakkı sunuyor.
PORTEKİZ D7 PASİF GELİR VİZESİ NEDİR?
D7 Vizesi, Portekiz’in pasif gelir sahibi kişilere sağladığı özel bir oturum izni türü olarak öne çıkıyor.
Emekli maaşı, kira getirisi, temettü ya da düzenli maaş gibi gelir kaynaklarına sahip olanlara ülkeye yerleşme imkanı sağlıyor.
Bu oturum izniyle Portekiz’e taşınan kişiler, yasal olarak beş yıl ülkede yaşamaları durumunda vatandaşlık için başvuru hakkı kazanıyor.
2025 yılı itibarıyla özellikle dijital gezginler, uzaktan çalışanlar ve emekliler tarafından en çok tercih edilen Avrupa oturum yollarından biri haline gelmiş durumda.
PORTEKİZ D7 VİZESİ (PASİF GELİR VİZESİ) NASIL ALINIR?
Türkiye’den vize başvurusu yapmak için gerekli adımlar şöyle:
-
Portekiz Konsolosluğu veya AS Visa merkezleri aracılığıyla yapılıyor.
-
Adayların aşağıdaki belgeleri hazırlaması gerekiyor:
-
En az 6 ay geçerli pasaport
-
D7 vize başvuru formu
-
Son 6 aya ait gelir belgeleri (kira, maaş, emekli maaşı vb.)
-
Ismail 1 ay önce Şikayet EtTürkiyenin yarisi alabilir. Hadi avrupa kucak acmis bekliyor sizleri. Sizde merakinizi alinBeğen Toplam 10 beğeni
-
Abdulkadir 1 ay önce Şikayet EtBen Alanya lıyım gitmeme gerek yok onlar buraya geliyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtAvrupa hayranları hadi bakalım görelim.Beğen Toplam 8 beğeni
-
neymis 1 ay önce Şikayet Etdijital göçmen nedir yahu?Beğen Toplam 5 beğeni