Tesla'nın uygun fiyatlı arabası Türkiye'ye geliyor! İşte, özellikleri...

Tesla, Avrupa’da üretimine başladığı Model Y Standart versiyonunu artık Türkiye’de de satışa çıkardığını duyurdu. Donanım açısından önemli ölçüde sadeleştirilen bu yeni model, 2.349.300 TL başlangıç fiyatıyla markanın Türkiye’de sunulan en uygun fiyatlı aracı konumuna yerleşti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2025 10:11 GÜNCELLEME 21.11.2025 16:43 YAŞAM
Tesla'nın uygun fiyatlı arabası Türkiye'ye geliyor! İşte, özellikleri...
Tesla'nın uygun fiyatlı arabası Türkiye'ye geliyor! İşte, özellikleri...

Tesla, Avrupa’da üretimine başladığı Model Y Standart versiyonunu Türkiye’de satışa sunduğunu resmen açıkladı. Donanım seviyesinin belirgin şekilde sadeleştirildiği bu yeni versiyon, 2.349.300 TL fiyat etiketiyle markanın Türkiye’deki en erişilebilir modeli olarak öne çıktı.

Kurtlar Vadisi'nin yıldızı Survivor'da! Selen Görgüzel aslında kimdir?Kurtlar Vadisi'nin yıldızı Survivor'da! Selen Görgüzel aslında kimdir?

TESLA MODEL Y STANDART FİYATI BELLİ OLDU!

Model Y Standart, 64 kWh LFP bataryayla geliyor ve 34 kilometrelik menzil kapasitesiyle segmentindeki iddialı modeller arasında öne çıkıyor. Bunun yanında, 100 kilometrede 13,1 kWh'lik enerji tüketimi sayesinde oldukça tasarruflu bir sürüş sunuyor.

İç bölümde ise hem dayanıklı hem de yumuşak dokuya sahip yenilenmiş kumaş koltuklar tercih edilmiş.

Standart paket kapsamında Autopilot özelliği de yer alıyor. Ayrıca araç, kablosuz yazılım güncellemeleri (OTA) sayesinde her zaman en güncel teknolojilere erişebiliyor.

Araç için ön siparişler 21 Kasım saat 18.30 itibarıyla başlayacak, teslimatlar ise Aralık ayının ortasında gerçekleştirilecek.

Modelin dikkat çekici yönü ise uygun fiyatı sağlayabilmek için yapılan kapsamlı donanım azaltmaları. Aracın güncel vergisiz satış fiyatı 1.525.000 TL, vergilerle birlikte nihai fiyat ise 2.349.300 TL olarak açıklandı.

Model Y Standart (Arkadan itiş): 2.349.300 TL
Model Y Premium (Long Range dört çeker): 3.998.400 TL
Model Y Performance (Dört çeker): 4.418.400 TL

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Fay 3 hafta önce Şikayet Et
    İçi boşaltılmış aracı önceki dokunun fiyatından pahalıya satışa çıkarıyorlar. Alınacak fiyatı yok.
    Cevapla
  • Mustafa 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne ucuzu herzaman ki gibi boş arabayı itelemye çalışıyor lar o kadar param olsa gider togg alırım
    Cevapla
  • batar 3 hafta önce Şikayet Et
    çok çirkin araba bunu alacağınıza togg alın.
    Cevapla
  • Uğur 3 hafta önce Şikayet Et
    Gideyimde şu ucuzlukta bir kendime bir hanıma bir de oğlana alıyım.
    Cevapla
  • vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    hey gidi yalan dünya sen nerdesin biz nerdeyiz arabanın fiyatı nerde vergi nerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR