Şok karar: Otel devi iflas bayrağını kaldırdı! Apar topar çekiliyor

Nottinghamshire’ın öne çıkan konaklama merkezlerinden Nottingham Belfry Hotel & Spa mali sıkıntılara dayanamayarak faaliyetlerine son verdi. Otel, 10 Şubat itibarıyla kapılarını kapatırken 121 çalışan aynı gün işini kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2026 11:25 GÜNCELLEME 14.02.2026 11:49 YAŞAM
Şok karar: Otel devi iflas bayrağını kaldırdı! Apar topar çekiliyor
Şok karar: Otel devi iflas bayrağını kaldırdı! Apar topar çekiliyor

Nottinghamshire’ın önde gelen konaklama merkezlerinden 4 yıldızlı Nottingham Belfry Hotel & Spa, yaşadığı mali darboğazın ardından faaliyetlerine son verdi. Ocak ayının başında idari yönetime devredilen tesis, 10 Şubat 2026 itibarıyla kapılarını tamamen kapattı.

232 yıl sonra herkese veda ediyor: Ünlü şirketin binası yıkılıyor!232 yıl sonra herkese veda ediyor: Ünlü şirketin binası yıkılıyor!

ŞOK KARAR: OTEL DEVİ İFLAS BAYRAĞINI KALDIRDI! APAR TOPAR ÇEKİLİYOR

Resmi kayıtlara göre yaklaşık 121 kişiye istihdam sağlayan otelde tüm çalışanların iş akdi sona erdirildi. 120’yi aşkın odası ve kapsamlı spa hizmetleriyle bilinen otel, bölgenin simge yapılarından biri olarak dikkatleri üzerine çekiyordu.

Süreci yöneten FRP Advisory tarafından müşterilere iletilen bilgilendirmede, kararın kolay alınmadığı ve sürecin tüm taraflar için son derece zorlu geçtiği ifade edildi. Bir ay boyunca potansiyel alıcı arayışına girilmesine rağmen tesis için uygun bir yatırımcı bulunamadı.

Bundan böyle kimse kullanamayacak: Tamamen kapatıldı, tarih oldu!Bundan böyle kimse kullanamayacak: Tamamen kapatıldı, tarih oldu!

2025-2026 döneminde küresel ölçekte artan iflas ve konkordato başvuruları, İngiltere’de de birçok şirketin kapanmasına yol açıyor. Perakende ve hizmet sektöründe yaşanan daralma sürerken, Nottingham Belfry de konaklama alanında krizin son örneklerinden biri oldu.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Madem battı. 1 saat önce Şikayet Et
    Yerli bir firma satın alsın. Çalışanlar yeniden işe alınsın. Yazık adamların ne suçu var.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Bize ne...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR