Herkes tapusuna baksın: Yeni şart geliyor! 1 ay içinde yıkılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan yeni düzenlemeyle, tarım arazilerinde izinsiz yapılaşmaya yönelik denetimler sıkılaştırıldı. Buna göre, hukuka aykırı şekilde inşa edilen ve belirlenen kriterleri karşılamayan yapılar, verilen süre içinde uygun hale getirilmezse 1 ay içerisinde yıkılacak.
ABONE OL
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği yeni yönetmelikle, tarım arazilerinde izinsiz yapılaşmaya yönelik çok daha katı kurallar uygulanmaya başlandı. Bağ evi, bungalov ve hobi bahçesi gibi yapılar için önemli kısıtlamalar getirilirken, ruhsatsız inşa edilen yapılar için de yıkım süreci devreye alınacak.
Telefonunuz alev alabilir: Yanmaması için hemen bunu yapın!
HERKES TAPUSUNA BAKSIN: YENİ ŞART GELİYOR! 1 AY İÇİNDE YIKILACAK
Düzenlemenin temel amacı, tarım alanlarının korunmasını sağlamak ve plansız kullanımı önlemek. Bu kapsamda denetimler artırılırken, kurallara aykırı yapılaşmalar daha sıkı şekilde kontrol edilecek.
Yeni şartlara göre, bir arazide bağ evi inşa edilebilmesi için en az 5 dönüm büyüklüğünde olması gerekiyor. Dikili tarım arazilerinde ise 30 metrekarelik bir yapı için minimum 1 dönümlük alan yeterli sayılıyor. Yapıların taban alanı 30 metrekare ile sınırlandırılırken, bu alanı aşmamak kaydıyla iki katlı yapılara izin verilebiliyor.
Ayrıca, her parselde yalnızca bir konut yapılmasına müsaade edilirken, bir ailenin aynı bölgede birden fazla bağ evi inşa etmesinin de önüne geçiliyor. Kaçak olarak inşa edilen ve “bağ evi” ya da “hobi bahçesi” adı altında kullanılan yapılar için alınan yıkım kararları ise 1 ay içinde uygulanacak.
Öte yandan, tarım arazilerinin kullanımı dijital sistemler aracılığıyla izlenecek ve mevzuata aykırı kullanım tespit edilmesi halinde tapu kayıtlarına “amacı dışında kullanım” şerhi işlenecek.
-
Sefa 37 dakika önce Şikayet EtYıllardır bunlar yapılırken neredeydiniz sayın bürokratlar ,şimdimi aklınız başınıza geldi zamanında görevinizi yapmıyorsunuz olduktan yıllar sonra aklınıza geliyor şimdiye kadar vazifesini yapmayanlar cezalandırılsın....Beğen
-
Ferhat 1 saat önce Şikayet Et1 Dönüm değil 1 Hektar yani 10 Dekar dikili arazide 30 m2 bağ evine müsaade edilebilecekBeğen
-
Mehmet Akif 1 saat önce Şikayet EtBence de yıkılmalı, geri adım atilacaksa biz de alalım. İzin verilirse de devamı gelir. Ben nehir kenarında çiftçilik yapılan yerde ikamet ediyorum, adamlar bahçeyi satın almış yabancı, bahçeye prefabrik koydu ve devamı da geldi. Böyle böyle tarım alanı kalmayacakBeğen