TOKİ'den hak sahibi olamayanlar dikkat! Bunu yapmanız gerekiyor

TOKİ, 500 bin sosyal konut projesi çerçevesinde İstanbul’da planlanan 100 bin konut için hak sahibi olamayan başvuru sahiplerine ücret iadesi sürecini başlattı. Geri ödemeler, Ziraat Bankası aracılığıyla hem ATM’lerden hem de şubeler üzerinden gerçekleştiriliyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 06.05.2026 14:09 GÜNCELLEME 06.05.2026 14:22 YAŞAM
TOKİ'den hak sahibi olamayanlar dikkat! Bunu yapmanız gerekiyor
TOKİ'den hak sahibi olamayanlar dikkat! Bunu yapmanız gerekiyor

TOKİ, İstanbul’da hayata geçirilen 100 bin sosyal konut projesi kapsamında hak sahibi olamayan başvuru sahiplerine ücret iadesi sürecinin başladığını duyurdu.

TOKİ'DEN HAK SAHİBİ OLAMAYANLAR DİKKAT! BUNU YAPMANIZ GEREKİYOR

Bilindiği üzere TOKİ İstanbul hak sahipliği kuraları 25, 26 ve 27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. Yapılan çekiliş sonucunda konut hakkı elde edemeyen vatandaşlar, yatırdıkları başvuru bedellerini geri almaya başladı.

Teşkilat'la yolları ayrılmıştı! Çok konuşulacak diziyle dönüyorTeşkilat'la yolları ayrılmıştı! Çok konuşulacak diziyle dönüyor

Kurumun açıklamasına göre, iade tutarları Ziraat Bankası aracılığıyla başvuru sahipleri adına açılan hesaplara aktarılıyor. Vatandaşlar, bankamatiklerde yer alan “kartsız işlemler” seçeneğini kullanarak ödemelerini kolayca çekebiliyor.

İadesini şubeden almak isteyenler ise Ziraat Bankası’na giderek sıra sistemi üzerinden işlemlerini kolaylıkla tamamlayabiliyor. Daha önce hesabını kapatmış olan kişilerin ödemeleri de doğrudan ilgili şubeler aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

TOKİ, geri ödeme sürecinin belirlenen takvim doğrultusunda aşamalı şekilde devam edeceğini belirtirken, vatandaşların bankacılık kanalları üzerinden süreci takip edebileceğini vurguladı.

Ünlü fast food zinciri tek tek kapatılıyor! Bir dönem sona eriyorÜnlü fast food zinciri tek tek kapatılıyor! Bir dönem sona eriyor

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Efe Mercan 5 ay önce Şikayet Et
    ATM den çok rahat paramı aldım alamayanları anlayamıyorum...
    Cevapla
  • FATİH HAKSEVER 5 ay önce Şikayet Et
    bugün atm den çekmek istedim...sim kart değişikliği nedeniyle şifre gönderilemiyor diye mesaj atıyor... madem ki sim değişikliği olmuş uyarı mesajı ve daha önceki kayıt mesajları nasıl geliyor... şubeye gittim kesintisiz paramı geri verdi...sadece zamanımdan çaldı...
    Cevapla
  • Türkiye, 5 ay önce Şikayet Et
    Kendi güvenliğiniz için, hat değişikliği durumunda tüm kurumlarda düzeltme yapmalısınız. Bu durum diğer resmi kurumlar için de geçerlidir. (Tapu vb.)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle