Dev market zinciri 100 şubesini kapatıyor: Satın aldığı mağazalar zarar etti
İngiltere’nin en büyük süpermarket zincirlerinden Morrisons, artan işletme maliyetleri sebebiyle 100'e yakın şubesini kapatma kararı aldı. İlk etapta kesinleşen 7 mağazanın ardından süreç hızlanıyor.
İngiltere’nin en büyük süpermarket zincirlerinden biri olan Morrisons, artan işletme giderleri ve enflasyon baskısı nedeniyle mağaza kapatma planını hızlandırdı.
Gazete Oksijen'in aktardığı verilere göre şirket, ilk aşamada uzun süredir zarar ettiği açıklanan 7 adet "Morrisons Daily" şubesini kesin olarak kapatacak.
Bu ilk kapatma dalgası York, Redcar, Loftus, Guisborough, Stokesley, Hull ve South Driffield bölgelerindeki mağazaları kapsıyor.

100 ŞUBESİNİ KAPATIYOR
Şirket yönetiminin masasındaki asıl büyük plan ise ülke genelinde zarar eden yaklaşık 100 şubenin tamamen kapatılmasını içeriyor. Hedefteki bu mağazaların büyük kısmının, perakende zincirinin 2022 yılında finansal kurtarma operasyonuyla satın aldığı McColl’s şubeleri olduğu belirtiliyor.
Satın alma sonrası yapılan dönüşüm çalışmalarına rağmen bu noktaların beklenen karlılık seviyesine ulaşamadığı açıklandı.
İngiltere perakende sektöründeki genel gidişatı değerlendiren uzmanlar, asgari ücret artışları, yükselen enerji maliyetleri ve sigorta primlerinin işletmeler üzerindeki baskıyı artırdığını vurguluyor.
Morrisons yönetimi de yaptıkları resmi açıklamada, operasyonel harcamalardaki artışın bu kararı kaçınılmaz kıldığını ifade etti.
Kapanacak mağazalardaki çalışanların diğer şubelere kaydırılması için ise sendikalar ve insan kaynakları birimleriyle görüşmeler sürüyor.
-
vatandaş 1 saat önce Şikayet EtGıda sektörü batmaz hiç bir zaman , yöneticiyi değiştirin dürüst birini koyun, son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri yarı fiyatına satın çöpe atmayın düzelecektir, Tecrübe ile sabittir.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Uygurlu 1 saat önce Şikayet EtMorrisons pahalıydı. Müşteriler onu pahalı bulduğu için gitmiyordu. Ucuzlattı. Cazip hale getirdi ama o pahalı algısını yıkamadı. Şu anda Aldi ve Asda revaçta. Ucuzluk algısı markette en önemli factör.Beğen Toplam 4 beğeni
-
VATAN 1 saat önce Şikayet EtDarisi uc harflilereBeğen Toplam 5 beğeni