Yeni kural geliyor: Yapmayan para çekemeyecek! Uyarı...
Türk vatandaşı olmayan kişilerin kimlik doğrulama süreçlerinde yeni bir dönem başladı. Buna göre, yükümlü kuruluşlar yabancı uyruklu kişilerin kimlik tespitini uzaktan, pasaport bilgileri üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca, adres bilgisi teyit edilmeden para transferi ve nakit çekme gibi finansal işlemlere izin verilmeyecek.
Türkiye'de uzaktan kimlik doğrulamasıyla banka hesabı açacak yabancı uyruklu kişilere yönelik yeni kurallar yürürlüğe girdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle birlikte, hesap açılışından para transferine kadar birçok işlem için ek güvenlik şartları getirildi.
Sürücüler dikkat: Artık serbest oldu! Herkese izin verilecek
YENİ KURAL GELİYOR: YAPMAYAN PARA ÇEKEMEYECEK! UYARI...
Yeni düzenlemeye göre, yükümlü kuruluşlar yabancı uyruklu müşterilerin kimlik doğrulamasını ICAO standartlarına uygun elektronik pasaport ve görüntülü görüşme yöntemiyle gerçekleştirecek. Böylece uzaktan hesap açılış süreçlerinde güvenlik seviyesinin artırılması hedefleniyor.

Tebliğ kapsamında, uzaktan kimlik tespiti sırasında beyan edilen adres bilgilerinin en geç üç ay içinde resmi belgeler veya kamu kurumlarının veri tabanları üzerinden doğrulanması zorunlu olacak. Bu doğrulama tamamlanıncaya kadar para transferi ve nakit çekme işlemlerine izin verilmeyecek.
TRT'den sürpriz dizi geliyor! Kadroya ses getirecek transfer
Öte yandan müşterinin kimliğinin teyidi için, kişinin kendi adına kayıtlı yurt içi ya da yurt dışındaki bir banka hesabı veya banka kartı aracılığıyla doğrulama yapılması şartı aranacak.
Açılan hesaba yalnızca kişinin yurt dışındaki kendi hesabından para gönderilebilecek, yurt dışına yapılacak para transferleri de yine aynı kişiye ait hesaplarla sınırlandırılacak.