Dünyaca ünlü marka mağazalarını kapatıyor! Şok karar...

Küresel hazır giyim sektörünün önde gelen markalarından H&M, dijital odaklı rakiplerinin artan rekabeti ve yükselen maliyetler nedeniyle küçülme sürecine girdi. Şirket, son altı 6 içinde dünya genelinde 136 mağazasının faaliyetini sonlandırırken, bünyesindeki alt markalardan birinin fiziksel mağazacılık operasyonlarını da tamamen durdurma kararı aldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 02.07.2026 10:56 GÜNCELLEME 02.07.2026 10:57 YAŞAM
Dünyaca ünlü marka mağazalarını kapatıyor! Şok karar...
Dünyaca ünlü marka mağazalarını kapatıyor! Şok karar...

Moda sektöründe değişen alışveriş alışkanlıkları ve e-ticaretin hızla güç kazanması, köklü perakende markalarını iş modellerini yeniden şekillendirmeye zorluyor.

Artan operasyon giderleri ve dijital platformların agresif büyümesi karşısında birçok küresel marka, maliyetlerini azaltmak amacıyla mağaza ağını küçültme yoluna gidiyor.

699 bin TL maaş veriliyor! Bunu giyen para kazanıyor699 bin TL maaş veriliyor! Bunu giyen para kazanıyor

DEV MARKA MAĞAZALARINI KAPATIYOR! KÖTÜ HABER GELDİ

Danışmanlık şirketi McKinsey & Company'nin yayımladığı son analizler, hazır giyim pazarında rekabetin giderek Shein ve Temu gibi düşük maliyetli dijital oyuncular lehine değiştiğine işaret ediyor.

Özellikle ABD'de çevrim içi moda alışverişinde önemli bir konuma ulaşan bu platformlar, fiziksel mağaza işletme maliyetleri bulunmadığı için fiyat avantajı sağlayarak geleneksel markaların önüne geçiyor.

Yiyeni hasta ediyor: Ölüme kadar götürüyor! Dikkat...Yiyeni hasta ediyor: Ölüme kadar götürüyor! Dikkat...

Sektördeki bu dönüşümden etkilenen şirketlerden biri de H&M oldu. Yeniden yapılanma sürecini hızlandıran moda devi, 2022'den bu yana dünya genelinde 600'ün üzerinde mağazasını kapattı. Bu kapanışların 136'sı yalnızca son altı aylık dönemde gerçekleşti. H&M Grubu'nun 2022 yılında 4 bin 702 olan küresel mağaza sayısı ise 2026'nın ilk yarısı itibarıyla 4 bin 38'e geriledi.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Vatandaş ! 1 gün önce Şikayet Et
    ZATEN millet ÇIPLAK geziyor ! Bu MAĞAZA ve TEKSTİL sektörüne ihtiyacımız YOK !
    Cevapla
  • Gerçek 1 gün önce Şikayet Et
    Temu ebay demek yerine yıllarca kazık attılar kalitesiz mallar İle sanki sattıkları mallar cok kaliteli onlarda cin India gibi yerden alıyor yuz katına sattı yıllarca insanlar uyandı nerde ucuz ise ordan alıyor
    Cevapla
  • Umut 1 gün önce Şikayet Et
    Boykot gercekten ise yaradi yariyor, helal olsun tum dunyadaki vicdanli insanlara
    Cevapla
  • Demet 1 gün önce Şikayet Et
    LGBT destekçisi idi
    Cevapla
  • vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    Bu gibi marka mağazaların kiraları, personel giderleri vs. hepsi ürün fiyatlarına yüksek fiyat olarak yansıyor ve sonuçta, dolaylı olarak onları da tüketici ödemiş oluyor doğal olarak. Yani, pahalı bir markayı yaşatan, bazı insanların özentili yaşamı ve marka bağımlılığı maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR