Dev imza! Doğuş'tan aldığı D-Marin'i rekor bedelle devretti

Doğuş Grubu'ndan 2020 yılında CVC Capital tarafından satın alınan uluslararası marina zinciri D-Marin, 1 milyar euronun üzerindeki dev işlemle Fransız altyapı yatırım fonu InfraVia Capital Partners'a satıldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 06.07.2026 14:57 GÜNCELLEME 06.07.2026 14:57 YAŞAM
Dev imza! Doğuş'tan aldığı D-Marin'i rekor bedelle devretti
Dev imza! Doğuş'tan aldığı D-Marin'i rekor bedelle devretti

Uluslararası marina işletmeciliği alanında küresel ölçekli bir satın alma anlaşmasına imza atıldı.

Özel sermaye fonu CVC Capital Partners, 2020 yılında Doğuş Grubu'ndan devraldığı D-Marin'deki hisselerini satma kararı aldı.

Şirket, Fransız altyapı yatırım ortaklığı InfraVia Capital Partners ile el sıkıştı.

MARİNA SEKTÖRÜNDE REKOR SATIŞ BEDELİ

İngiliz ekonomi yayını Financial Times tarafından paylaşılan bilgilere göre, söz konusu satın alma işleminin toplam büyüklüğü 1 milyar euronun üzerinde gerçekleşti.

Bu hacim, küresel yat limanı sektöründe bugüne kadar kaydedilen en büyük işlemlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Devir sürecinde taraflara Goldman Sachs, Morgan Stanley, Clifford Chance ve White & Case gibi uluslararası finans ve hukuk devleri danışmanlık yaptı.

YEDİ ÜLKEDE DEV MARİNA AĞI

CVC sahipliğinde geçen altı yıllık süreçte Akdeniz ve Körfez bölgesindeki yatırımlarla ölçeğini genişleten D-Marin; Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Malta ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde premium marinalar yönetiyor.

Satın alma sonrasında yeni döneme ilişkin değerlendirmede bulunan D-Marin CEO'su Oliver Dörschuck, InfraVia'nın altyapı tecrübesiyle şirketin büyüme stratejisini daha da hızlandıracağını belirtti.

INFRAVIA PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETİYOR

Fransız altyapı fonu InfraVia Capital Partners, Avrupa genelinde enerji, dijital altyapı ve lojistik alanlarında yönettiği yüksek hacimli fonlerle tanınıyor.

InfraVia CEO'su Vincent Levita, D-Marin yatırımıyla denizcilik ve turizm altyapısı alanına güçlü bir giriş yaptıklarını, Akdeniz genelindeki bu lider platformun kurumsallaşma sürecini desteklemeyi sürdüreceklerini açıkladı.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR