NATO zirvesinde Türk mutfağı damgası: Zengin menüler tam puan aldı
NATO üyesi 32 ülkenin liderlerini ağırlayan Ankara'da memurlar idari izinli sayıldı. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ndeki zirveyi takip eden dünya basınına geniş bir Türk gastronomisi menüsü eşlik ediyor.
Ankara, NATO üyesi 32 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen tarihi zirveye ev sahipliği yapıyor.
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde kurulan Uluslararası Medya Merkezi, küresel ölçekte görev yapan yaklaşık 2 bin 500 gazeteciyi ağırlıyor.
İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen merkezde, basın mensuplarının kesintisiz çalışabilmesi amacıyla 1800 çalışma alanı ve 100’ün üzerinde canlı yayın noktası aktif olarak hizmet veriyor.

56 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL SAHADA
Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde şehir genelinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.
Zirve boyunca asayiş ve güvenliği sağlamak üzere 48 bin 841 polis, 7 bin 447 jandarma ve 639 siber güvenlik uzmanı olmak üzere toplam 56 bin 927 personel görev yapıyor.
Protokol yollarında alınan önlemler ve kamu çalışanlarına verilen idari izin sayesinde kent trafiğinde herhangi bir aksama yaşanmadığı bildirildi.
ÇOK KATMANLI GÜVENLİK VE ULAŞIM
Medya merkezine ulaşım, İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen ve her 15 dakikada bir hareket eden özel EGO otobüsleriyle sağlanıyor.
Kütüphane girişinde kurulan çok katmanlı güvenlik kontrolü kapsamında, görevlilerin kartlı geçiş işlemleriyle birlikte eş zamanlı yüz görüntüsü doğrulaması yapılıyor.
Güvenlik güçleri ayrıca zirvede görev yapan tüm resmi araçların ve personelin kolayca ayırt edilebilmesi için NATO logolu özel çıkartmalar kullanıyor.

DÜNYA BASININA TÜRK GASTRONOMİSİ TANITILIYOR
Uluslararası basının yoğun ilgi gösterdiği zirvede, Türkiye'nin kültürel diplomasisine katkı sunmak amacıyla zengin bir Türk mutfağı menüsü sunuluyor.
Menüde Çeşminigar çorbasından Hatay kırma zeytinine, Karadeniz usulü dana kavurmadan kuzu tandıra kadar onlarca geleneksel lezzet yer alıyor.
Yabancı konuklara tatlı ikramı olarak ise coğrafi işaretli Türk baklavası, höşmerim ve fıstıklı kadayıf gibi geleneksel lezzetler sunuluyor.