Araba severleri heyecanlandıran model geliyor! İşte, fiyatlar...

SAIC Motor çatısı altında faaliyet gösteren MG'nin yeni elektrikli fastback sedan modeli MG 07, Çin pazarındaki ön satış sürecine güçlü bir başlangıç yaptı. Model, satışların başlamasının üzerinden yalnızca 20 saat geçmesine rağmen 21 bini aşkın ön sipariş alarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 01.08.2026 13:18 GÜNCELLEME 01.08.2026 13:34 YAŞAM
Araba severleri heyecanlandıran model geliyor! İşte, fiyatlar...
Araba severleri heyecanlandıran model geliyor! İşte, fiyatlar...

SAIC Motor bünyesinde faaliyet gösteren MG, D segmentindeki tamamen elektrikli fastback sedan modeli MG 07 için Çin'de ön sipariş sürecini resmen başlattı. 29 Temmuz'da başlayan satış öncesi dönemde model, yalnızca ilk 20 saat içinde 21 bini aşkın ön sipariş alarak beklentilerin üzerine çıktı.

Poşet çaylarda 'gizli tehlike' tespit edildi! 1 milyardan fazla...Poşet çaylarda 'gizli tehlike' tespit edildi! 1 milyardan fazla...

ARABA SEVERLERİ HEYECANLANDIRAN MODEL GELİYOR! İŞTE, FİYATLAR...

Şirket tarafından paylaşılan verilere göre, MG 07'nin yakaladığı bu talep, markanın daha önce büyük ilgi gören elektrikli modeli MG4 Urban'ın aynı zaman aralığında ulaştığı sipariş miktarının yaklaşık iki katına ulaştı.

Üretimi SAIC'in Zhengzhou fabrikasında gerçekleştirilen MG 07, giriş seviyesinde 500 volt, üst donanımlarda ise 800 volt elektrik mimarisiyle sunuluyor. Model, farklı ihtiyaçlara hitap eden toplam beş donanım seçeneğiyle satışa çıkarken başlangıç fiyatı 18 bin 600 dolar, en üst versiyonun fiyatı ise 24 bin 500 dolar olarak açıklandı.

Düzenli içen yandı: Kanser riskini artırıyor! Gerçek ortaya çıktıDüzenli içen yandı: Kanser riskini artırıyor! Gerçek ortaya çıktı

Boyutlarıyla da D segmentindeki iddiasını ortaya koyan otomobil; 4.886 mm uzunluk, 1.900 mm genişlik, 1.485 mm yükseklik ve 2.825 mm aks mesafesine sahip. Aerodinamik fastback tasarımı, çerçevesiz kapıları, beş kademeli elektrikli arka spoyleri ve 19 inçlik iki farklı jant alternatifi modelin öne çıkan dış tasarım detayları arasında yer alıyor.

Bagaj kullanımında da geniş bir alan sunan MG 07, fastback gövde yapısı sayesinde arkada 697 litrelik yükleme hacmi sağlarken, ön bölümde yer alan 168 litrelik ek bagajıyla günlük kullanıma ekstra pratiklik kazandırıyor.

Et, süt, bal ve tereyağında 'hile' çıktı! O isimler şoke ettiEt, süt, bal ve tereyağında 'hile' çıktı! O isimler şoke etti

Teknoloji tarafında ise üst donanım paketlerinde tavana entegre edilen LiDAR sensörü dikkat çekiyor. Momenta'nın R7 dünya modeli ile X7 işlemcisinden güç alan gelişmiş sürüş destek sistemi; otoyolda navigasyon destekli otonom sürüş (NOA) ve otomatik park asistanı gibi özelliklerle sürüş deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • caner 13 dakika önce Şikayet Et
    Ülkemizde maalesef satışı 5 sene sonra falan olur, o zamana da zaten farklı teknolojiler girer. Maalesef iyiler hiçbir zaman bize gelmiyor.
    Cevapla
  • misafir 17 dakika önce Şikayet Et
    cin istalasi devam ediyor, togg cinlilerle isbirligi yapmali, batili markalar yapmaya basladi, ford, peugeot vs basladi
    Cevapla
  • cemil 21 dakika önce Şikayet Et
    bmw 5/6serisi GT ve Porsche cayman kombinasyonu. guzel olmus. 6 sene 5gt surdum cok rahat ve konforlu. bunuda denemek lazim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR