Manuel vites kullananlara iyi haber! Faydası herkesi şaşırttı
Araştırmalar, manuel vites kullanmanın beynin hafıza, dikkat ve karar alma mekanizmalarında görev alan prefrontal korteks bölgesini aktif olarak çalıştırdığını gösterdi. Araştırmacılar, debriyaj kullanımının, vites geçişlerinin ve trafik akışının eş zamanlı olarak takip edilmesinin zihni sürekli meşgul ettiğini ve bunun beyin için hafif düzeyde ancak düzenli bir bilişsel egzersiz etkisi oluşturduğunu belirtti.
Otomatik şanzımanlı otomobillerin kullanım oranı giderek artarken, Japonya'da gerçekleştirilen bir araştırma manuel vitesin yalnızca sürüş deneyimini değil, beyin faaliyetlerini de etkileyebileceğini ortaya koydu. Bulgular, manuel araç kullanan sürücülerin eş zamanlı olarak birden fazla görevi yerine getirmesi nedeniyle bilişsel açıdan daha yoğun bir zihinsel süreç yaşadığını gösteriyor.
Sevilen program 25 yıl sonra geri dönüyor! Seyirciye müjde...
MANUEL VİTES KULLANANLARI SEVİNDİREN HABER! FAYDASI ŞAŞIRTTI
Araştırmaya göre manuel vites kullanımı sırasında beynin hafıza, dikkat, planlama ve karar verme gibi üst düzey işlevlerden sorumlu olan prefrontal korteks bölgesi daha fazla aktive oluyor. Çalışma, Japonya'daki Tohoku Üniversitesi Gelişim, Yaşlanma ve Kanser Enstitüsü'nde nörogörüntüleme alanında araştırmalar yürüten Prof. Ryuta Kawashima liderliğinde gerçekleştirildi.

Bilim insanları, manuel araç kullanan sürücünün trafik koşullarını sürekli analiz ederken aynı anda debriyajı kullanması, uygun vitesi seçmesi ve gaz pedalını kontrol etmesinin beyni kesintisiz şekilde çalıştırdığını belirtiyor. Bu koordinasyon gerektiren süreç, düşük yoğunluklu ancak sürekli devam eden bir zihinsel egzersiz olarak değerlendiriliyor.
Damarlarınızı temizliyor: Yiyen yaşadı! Kolesterolü düşürüyor
Araştırmada, otomatik vitesli araçlarda ise vites geçişleri gibi birçok işlemin araç tarafından gerçekleştirilmesi nedeniyle sürücünün bilişsel yükünün azaldığına dikkat çekiliyor. Bu durumun, manuel vites kullanımında görülen düzeyde bir zihinsel uyarım oluşturmadığı ifade ediliyor.
-
kumlucantalyalı 26 dakika önce Şikayet EtManuel vites kullanmaktan sağ kolum da ağrı hiç geçmiyor.bence yanlış.Beğen
-
Düz Hayattır 1 gün önce Şikayet EtOtomatik vites arıza yaptığında servis iyi bir hesap kessin ozaman anlarsınız . Otomatik kullanıcıları..Beğen Toplam 1 beğeni
-
Gokhan 5 saat önce Şikayet EtPekiBeğen
-
Burak 1 gün önce Şikayet EtBugün yeni araç alan birisi yoğun trafikte ise manuel tercih etmez, beyin hareket etsin diye bacağı koparmak gerekmez... Diğer yandan manuelde geçişler daha hızlı burada yakıt daha ekonomik olur... Sürücü olarak ikisini de kullanmayı bilmek gerekir ve hayat kurtarıcı olan bilmektir...Beğen
-
Misafir 2 gün önce Şikayet EtBence beyin egzersizi için gunde en az bir saat doğan ve şahin kullanılması gerekir.Beğen Toplam 7 beğeni
-
adnan 2 gün önce Şikayet EtAyrıca her 40 bin km'de şanzıman yağını değiştirmeniz gerekiyor.Beğen Toplam 1 beğeni