5 ünlü sucuk markasında 'hile' çıktı: Bakanlık, isimleri bir bir duyurdu!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdalarda yapılan denetimlerin ardından hileli ürünlere ilişkin listesini güncelledi. Son listede 5 farklı sucuk ürünü dikkat çekti. Bakanlığın yayımladığı sonuçlara göre Bursa’da üretimi gerçekleştirilen bir dana sucuk ürününde tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi. Bunun yanı sıra 4 farklı sucuk ürünü de içeriklerinde mevzuata aykırı uygulamalar bulunduğu gerekçesiyle taklit veya tağşiş yapılan ürünler arasına dahil edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerine yönelik denetimlerin ardından güncel uygunsuz ürün listesini kamuoyuyla paylaştı. 30 Eylül 2026 tarihli listede 5 farklı sucuk ürünü yer aldı. Ürünlerden birinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, diğer 4 sucukta ise taklit veya tağşiş yapıldığı belirlendi.
Fiyatı ağızları açık bıraktırdı: ChatGPT'nin abonelik ücreti şoke etti!
5 SUCUK MARKASINDA BİRDEN HİLE ÇIKTI: BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI! İŞTE, O İSİMLER...
Bakanlığın “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” başlığı altında yayımladığı listede Bursa’nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren İmren Kasap’ın ürettiği ısıl işlem görmüş dana sucuk da yer aldı.
Yapılan laboratuvar incelemelerinde söz konusu üründe tek tırnaklı hayvan eti bulunduğu belirlendi. Tespit sonrasında ürün, insan sağlığını tehlikeye atabilecek gıdalar arasında listelendi. Bakanlığın sınıflandırmasına göre at, eşek ve katır tek tırnaklı hayvanlar kapsamında değerlendiriliyor.
Bilen çok az: Yiyenleri zırh gibi koruyor! Tüm hastalıklara savaş açıyor

4 farklı sucukta daha uygunsuzluk belirlendi
Aynı tarihte güncellenen “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesine ise 4 farklı sucuk ürünü daha eklendi.
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren Namlı Et Tanzim ile Osmangazi ilçesindeki Örnek Kasap Cemiloğulları tarafından üretilen ısıl işlem görmüş dana sucuklarda mevzuata aykırı uygulamalar tespit edildi.
Listede ayrıca Konya’nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Kısmetoğlu Beyti Et ve Et Ürünleri ve Kütahya merkezdeki Karacahisar’ın ürettiği ısıl işlem görmüş piliç sucuklar da yer aldı. Söz konusu ürünler, yapılan kontrollerin ardından taklit veya tağşiş tespit edilen gıdalar kapsamına alındı.

Denetim sonuçları kamuoyuyla paylaşılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, gerçekleştirdiği gıda kontrollerinde mevzuata aykırılık belirlenen ürün ve işletmelere ilişkin bilgileri kamuoyuna açıklıyor. Söz konusu bildirimler, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerçekleştirilen denetimler doğrultusunda yayımlanıyor
-
Aynur 2 gün önce Şikayet EtBidaha bu işi yapması yasaklanması lazım en büyük ceza budur hapis cezası verince çıkınca gene yapar.para çezası başka yerde gene dükkan açar yapar.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Arif 2 gün önce Şikayet EtNeden kapatma cezası vermiyorlarBeğen Toplam 7 beğeni
-
Hikmet 3 gün önce Şikayet EtResmen cana kast , en az 35 yil ceza almalari gerekir.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Turancı 3 gün önce Şikayet EtEsas incelenmesu gereken büyük ve ülke çapına ürün sağlayan sucuk salam fimalarıdır.. 5 tane kasapta bulmak meziyet degil haber degeri bile bölgesel gazetelerde olacak nitelikteBeğen Toplam 6 beğeni
-
Adem 3 gün önce Şikayet EtBütün malı alınıp bu ülkede hiç bir sosyal ve mal edinme hakkı verilmemeli birdahada çalışmaları yasaklanmalı ve terörden yargılanmalıBeğen Toplam 13 beğeni