Acilen azaltın: Hipertansiyon riskini %52 artırıyor! 2 veya daha fazla...
Yapılan araştırmalara göre, günde en az iki şekerli içecek tüketenlerin ilerleyen yaşlarda hipertansiyon geliştirme riski yüzde 52 daha yüksek. Meyve suyu tüketimi de yüksek riskle ilişkilendirilirken, şekerli içecekler yerine su, süt veya bütün meyvelerin tercih edilmesinin riski azaltabileceği belirlendi.
Çocukluk ve ergenlik döneminde kazanılan beslenme alışkanlıkları, yetişkinlikte ortaya çıkabilecek sağlık sorunları üzerinde uzun vadeli etkiler bırakabiliyor. Yeni bir araştırma da erken yaşlarda sık şekerli içecek tüketimi ile ilerleyen yıllarda yüksek tansiyon gelişme riski arasında dikkat çekici bir bağlantı olduğunu ortaya koydu.
Efsane araba 10 yıl sonra veda ediyor: Üzen haber geldi! Bir devir bitiyor
ACİLEN AZALTIN: HİPERTANSİYON RİSKİNİ %52 ARTIRIYOR! 2 VEYA DAHA FAZLA...
Daha önce Pediatric Research dergisinde yayımlanan bir çalışmada, yaşamın ilk yılında yaşanan yetersiz beslenmenin büyüme ve hayatta kalmanın yanı sıra ileriki yaşlarda görülebilecek hastalıklarla da ilişkili olabileceği gösterilmişti. Yeni araştırma ise bu kez çocukluk dönemindeki içecek tercihlerinin uzun vadeli sağlık sonuçlarına odaklandı.
25 Yıllık Takipte Bin 625 Hipertansiyon Vakası Belirlendi
Araştırmacılar, uzun süreli Growing Up Today Study (GUTS) araştırmasının verilerini inceleyerek başlangıçta yaş ortalaması yaklaşık 12 olan 25 bin 749 çocuk ve ergenin sağlık durumunu değerlendirdi.
Katılımcılar, yetişkinlik dönemine uzanan ve 25 yıla kadar devam eden süreçte takip edildi. Bu süre boyunca beslenme düzenleri, yaşam tarzları ve sağlık durumları belirli aralıklarla kaydedildi. İzlem sürecinde toplam 1.625 katılımcıda hipertansiyon geliştiği tespit edildi.
Türkiye'nin 73 senelik tekstil devi kapatılıyor! Son noktayı böyle koydu

Günde İki Porsiyon Şekerli İçecek Riskle İlişkilendirildi
Araştırmanın öne çıkan bulgularından biri, şekerli içecek tüketim sıklığı ile yüksek tansiyon arasındaki ilişki oldu. Günde en az iki porsiyon şekerli içecek tüketen katılımcıların hipertansiyon geliştirme riski, haftada üç porsiyondan az tüketenlere kıyasla yüzde 52 daha yüksek bulundu.
Vücut kitle indeksi (VKİ), genel beslenme kalitesi ve fiziksel aktivite gibi faktörler hesaba katıldığında da söz konusu ilişkinin devam ettiği görüldü.
Araştırmada bütün meyvelerin tüketimi için aynı risk ilişkisinin gözlenmemesi de dikkat çekti. Buna karşılık, yüksek miktarda meyve suyu tüketimi daha yüksek hipertansiyon riskiyle bağlantılı bulundu.
Araştırmacılar, bu farklılıkta şekerin tüketildiği formun etkili olabileceğini değerlendiriyor. Şekerli içecekler önemli miktarda serbest şeker içerirken, bütün meyveler lif ve diğer doğal bileşenleri de sağlıyor. Meyve suyu tüketiminde ise meyvenin yapısal özellikleri ve lif içeriği, meyvenin kendisine kıyasla değişebiliyor.
-
61KENARABENİ 48 dakika önce Şikayet EtBu millete ne anlatursan anlat,çok büyük bir bölümü nefsinin zincirli esiri.Yahu en azından şunu söylüyoruz.Şu kola dediklerimiz varya,hani çeşitli markalar altında.Arkadaş bunlar bildiğiniz zehir.İçmeyin içmeyin içmeyin.Yarıdan çoğu şeker dolu bir bardakta,şekeri görmüyorsunuz ama içiyorsunuz.şekerin sıvı halde kalmasını sağlayan madde var ve sizi kanser ediyor.Başka nasıl anlatayımki.Beğen Toplam 1 beğeni