Murat Göğebakan'ın sağlık durumu

Doktoru, sanatçı Murat Göğebakan'ın sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yaptı. Sevenleri hastaneye akın eden Göğebakan'a ziyaretçi yasağı kondu. Eşi de Göğebakan'ın ruh halini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2009 17:26 GÜNCELLEME 04.05.2009 17:26 YAŞAM
Murat Göğebakan'ın sağlık durumu
Murat Göğebakan'ın sağlık durumu

Memorial Hastanesi Hemotoloji Servisi Doktoru Hüseyin Beköz, sanatçı Murat Göğebakan'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve akut lösemi teşhisinin konulduğu ilk günden itibaren tedavisine başlandığını söyledi.

Sanatçı Göğebakan'ın sağlık durumu ile ilgili eşi Sema Göğebakan ile doktoru Hüseyin Beköz, Okmeydanı'ndaki Memorial Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Dr. Beköz, sanatçının bir hafta önce başlayan halsizlik, yüksek ateş ile karnında bir sızı oluşması şikayetleriyle hastanelerine başvurduğunu söyledi.

Yapılan kan tetkiklerinde değerlerde anormallik tespit edildiğini, bunun üzerine yapılan detaylı testlerde ise akut lösemi, yani kan kanseri teşhisinin konulduğunu ifade eden Beköz, ''Sanatçının genel durumu şu an çok iyidir. İlk günden itibaren tedavisine başlanmıştır. Şu an hatta kemoterapinin ikinci gününe gelmiş bulunmaktayız. Lösemi hücreleri hızla düşmeye başlamıştır'' dedi.

Dr. Beköz, akut lösemi tedavisinde sonuçların uzun vadede alınacağını belirterek, tedavi sürecinin yaklaşık 6 ay süreceğini kaydetti.

Lösemi tanısının konulmasıyla hastalığının ortaya çıkması arasında geçen sürenin 1 ila 3 ay civarında olduğunu kaydeden Beköz, söz konusu hastalık nedeniyle Göğebakan'ın kan değerlerinin çok fazla düşmediğini ve genel durumunu çok bozmadığını vurguladı.

Akut löseminin hızlı ve aniden ortaya çıktığına dikkati çeken Beköz, Göğebakan'ın ocak ayında check up yaptırdığını ancak lösemiye dair herhangi bir belirtinin ortaya çıkmadığını vurguladı.

-ZİYARETÇİ YASAĞI KONULDU-

''Yapılan tedavinin ardından kemik iliğinin tekrar kan üretmeye başlaması ihtimali yüzde 70'dir'' diyen Beköz, bunun büyük bir oran olduğunu, ayrıca tedavi sürecinde kemik iliği nakli gibi alternatif tedavi yöntemlerinin de bulunduğunu belirtti.

Gazetecilerin ''Sanatçıya tedavi sürecinde herhangi bir yasak getirdiniz mi?'' sorusunda Beköz, sanatçıyı görmek isteyenlerin çok olduğuna işaret ederek, ''Bu hastalık grubu bağışıklık sitemini baskılayan bir hastalıktır. O nedenle herhangi birisinden alabileceği enfeksiyon hastanın hayatını tehdit edecek bir bulgu oluşturabilir. Şu an için ziyaretçi yasağı koyduk. Ziyaretçi olarak çok fazla gelen ve gidenin olmaması Murat Bey'in sağlığı için çok önemli'' cevabını verdi.

-''İSTEDİĞİMİZ TEK ŞEY DUA''-

Sema Göğebakan da söz konusu hastalığın belirtilerinin somut bir şekilde ortaya çıktığını ancak kendilerinin bunu tahmin edemediklerini belirterek, ''Sebepsiz morluklar ve kanamalar... Kanamalar Murat'ta bu diş eti kanamasıyla başladı. Grip olduğu için cuma günü doktora gittik testler sonucunda bu çıktı. Benim söyleyeceğim şu an morali çok yüksek ve iyileşeceğine çok inanıyor. Ben de çok inanıyorum. Bütün sevenleri de çok inanıyor. sadece herkesten dua istiyor. İstediğimiz tek şey dua'' diye konuştu.

Eşinin kolunda sürekli morluklar oluştuğunu, ''Yine mi kolunu morartıp geldin?'' dediğinde ise eşinin ''Kan kanseriyim'' cevabını verdiğini söyleyen Sema Göğebakan, ''Demek ki insanın içine doğuyormuş böyle şeyler. Ben de ona kızarak 'nasıl bunu söyleyebiliyorsun?' diyordum. Nereden biliyorsun diyorum. O da 'yok yok öyleyim, öyleyim' diyordu. Murat'ın tek istediği duadır. Bütün sevenlerinin duasını bekliyor'' şeklinde konuştu.

Göğebakan, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aradığı söyleniyor doğru mu?'' sorusuna ise, ''Evet doğru. Başbakanımız hafta sonu ziyaret de edecek. TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan'la da az önce telefonda görüştük. O konuda destekleri çok büyük. Hepsine teşekkür ediyorum. Sanat camiasından da aklınıza gelebilecek herkes aradı. Bu çok güzel bir şey. Demek ki gerçekten seviliyormuş'' yanıtını verdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • ÖMER BOZ 16 yıl önce Şikayet Et
    murat abıme allatan acıl sıfalar dılıyorum. allah senı bızım basımızdan eksık etmesın bılıyorumkı kalbının ve gonlunun guzellıgı ıle bu hastalıgı yenersın dugarımız ve gongumuz senınle senı cok sevbıyoruz kayserılı sarızlı kucuk gogebakan ömer boz
    Cevapla
  • nermin şen 16 yıl önce Şikayet Et
    murat bey e. gerçekten çok üzüldüm.acil şifalar diliyorum.ALLAH'ım o ve onun gibi olan hastaların yar ve yardımcısı olsun.en büyük şifa ALLAH 'tır.onun(c.c) ol demesi yeterlidir.onun(c.c) nezdinde yok diye birşey asla yoktur........
    Cevapla
  • tolga cetiner 16 yıl önce Şikayet Et
    Gecer inşAllah... Allah yardımcısı olsun. Rabbimden şifalar diliyorum kendisine.
    Cevapla
  • Coşkun Türkeli 16 yıl önce Şikayet Et
    M.Göğebakanın iyileşeceğinie Tüm kalbimle inanıyorum.. M.Göğebakanın iyileşip Şifa bulacağına Tüm kalbimle inanıyorum,Allah;hastalıkları; Sınamak için sevdikleri kullarına sonrada Malik olanına Şifasını verir...Acı keder,Sevinç Hüzün,Hastalık,Ölüm, İnsan içindir.Ölüm Yok Olmak değildir,Ölüm Yoldur, Allah'a kavuşmak gerçeğe dönmektir.Allah herkese "Günahsız" bir Ölüm nasip eylesin.
    Cevapla
  • hasan 16 yıl önce Şikayet Et
    murat efendi. hey adamım hastalık rahmettir kıymetini bilsek keşke sevenlerin sana dua edderler sanırım en güzel dua fiili olan duadır bunu sen yapsan nasıl olur manevi acıdan biraz kuvvetli olsan şikayet eder gibi bunu halka ilan etmezdin hayırlı bir ömür yaşayıp hayırlı bir ölüm nasip etsin mevlam ümmeti MUHAMMED E
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR