Arınç'ın gelinine Osmanlı usulü kına gecesi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yarın evlenecek oğlu Mücahit Arınç ve gelini Yeliz Asker için önceki akşam Osmanlı usulü kına gecesi yapıldı. Sadece kadınların katıldığı kına gecesi basına kapalı yapıldı.
ABONE OL
Esra KAYA'nın haberi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yarın evlenecek oğlu Mücahit Arınç ve gelini Yeliz Asker için önceki akşam Ankara Rixos Otel’de Osmanlı usulü kına gecesi yapıldı. Sadece kadınların katıldığı kına gecesi basına kapalı yapıldı.
Sultanları aratmadı
Davetlileri kapıda Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç karşıladı. Arınç, bütün davetlilerle tek tek tokalaştı. Salonun giriş kapısına konulan tüllerle süslü deftere ziyaretçiler, gelin ve damat hakkındaki düşüncelerini yazdılar. Osmanlı temasının işlendiği gecede gelin Yeliz Asker pembe kaftan giydi, başına da pembe renkli hotoz taktı. Salona Mücahit Arınç’la el ele giren Yeliz Asker’i, davetliler uzun süre alkışladı. Mücahit Arınç, erkeklerin girmesinin yasak olduğu salona nişanlısını bırakıp çıktı. Ankara havalarının ve Doğu türkülerinin ağırlıklı olarak çalındığı gecede davetlilere çeşitli ikramlar da yapıldı. Salonda garsonlar dahil bütün görevliler kadınlardan oluştu.
Gecenin ortalarına doğru damat Arınç da salona geldi. Yeliz ve Mücahit, tahta benzer büyük ve görkemli koltuklara oturtuldu. İkiliye, türküler eşliğinde kına yakıldı. Davetlilere gecenin hatırası olarak keseler içinde kınalar hediye edildi.