'İçeriyi' düzeltmek ve Kürtler'in suç işleme özgürlüğü!
Çünkü hem ülke içinde hem de bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Ki bu gelişmelerin etkileri nesiller boyu konuşulacak.
Bir yanda MİT-PKK görüşmeleri ve yansımaları var ki üzerinde sayfalar dolusu yazı yazmak mümkün. Bu görüşmeye MHP ve CHP cephesinden gelen cevaplar da hakeza öyle. Özellikle de MHP lideri Bahçeli'nin dünkü ifadeleri yenir yutulur cinsten değil.
Muhtemel ki konu yargıya taşınacak.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül'ün de Hakan Fidan'a sahip çıkması önemli. Zira Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu da aynı desteği açıklamışlardı.
Bu açıdan devletin zirvesinde bir uyum ve kararlılık olduğu görülüyor.
Ancak bu aşamada şu notu da düşmekte fayda var. Doğrudur, istihbarat örgütleri terörü sonlandırmak için bu tip görüşmeler yapar. Ancak diplomatik akıl da garantici olmayı gerektirir.