Ahmet Anapalı
Ahmet Anapalı
HABER7 YAZARI

Bugün Atatürkçülerin yeni gözdesi Asude Havuzlu’yu yazacaktım ki vazgeçtim.

GİRİŞ 12.09.2017 GÜNCELLEME 13.09.2017 YAZARLAR

İzmir 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edildi. İzmir Rıhtımında İşgalci Yunanlılar Bugün sizlere Türkiye’de Osmanlı’yı sevmeyen ne kadar kütle varsa alayına;

“Heh bak işte gerçeği kabul eden Müslümanlar da var” dedirten Kırmızı başörtüsü ile İcmal dergisinin bir programında tarih hakkında en acayip, en mantıksız, en ağzından salyalar köpürterek konuşan, en cahil ve en geri zekalı Osmanlı düşmanlarının bile söylemeyeceği, söyleyemeyeceği cehalette bir konuşma yapan Asude Havuzlu hakkında yazı yazacaktım. Ancak kendisinin de mensubu olduğu “Haydar Baş” nam altında birine tabi camiadan canlı yayında tartışma teklifi alınca bu yazımı, yapılacak olan bu canlı yayın sonrasına bıraktım ve Eylül’ün başlarında tarih gündemini dolduran İzmir’in İşgali, kurtuluşu ve bugünlere yansımalarını yazmak istedim.  

Tarih ilminin bu tarafını çok seviyorum. Zira, gelecek hakkında fikir yürütmede insana  el feneri vazifesi görüyor. Tarih bir süreçtir. Dümdüz, sürprizi, son dakikası olmayan ve senaryosu belli olan bir süreç. Sadece rolleri oynayan kişiler değişiyor. Ama roller hep aynı.

9 Eylül 1922’de İngiliz destekli haysiyet ve vatan sevgisi yoksunu Yunan işgalci askerlerinin Anadolu topraklarından atılışının 95. yıldönümü. 26 Ağustos’ta Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri” emri ile 14 günlük bir koşu ve yürüyüş harekâtından sonra üstelik dağ bayır ortamında 450 kilometre yol katederek şanlı Mehmetçik, nihayet bugün yani yine bir 9 Eylül’de Anadolu’nun büyük bir kısmını düşman işgal ordularından kurtarır.

Anadolu coğrafyasını 3 sene işgal eden ve akla hayale gelmeyecek vahşetlere imza atan Yunan ordusunun bu işgal sürecinde maddi sponsoru İngiliz Hükümeti ve İngiltere Devleti’ydi. Bu durum geçmişte de böyleydi şu anda böyle. Yani İngiltere bunu hep yapıyor. Şanlı Türk Ordusunun karşısına çıkmaya cesaret edemeyen bu İngilizler, arkadan destek vererek karşımıza yunanlıları çıkartmışlar ve onları maddi ve lojistik anlamda destek vermişlerdi.

Milletleri birbirine vurdurmada mahir olan bu sabıkalı İngiltere bugün ne yapıyor? Haber ajanslarına yeni düşen bilgilere göre kendi halkını gözünü kırpmadan katleden ve Suriye’de savaş çıkması için elinden gelen her şeyi yapan savaş çığırtkanları, çoluk çocuk, masum, kadın, yaşlı, sivil demeden geçen haftalarda binlerce vatandaşını, binlerce dindaşımızı “Kimyasal Silah”larla vurdu. Mesele Müslümanlar olunca bir anda üç maymunu oynayan, duymaz, görmez ve anlamaz hale gelen güya “çağdaş” Avrupa bu durumu şiddetle kınadı. Peki bilin bakalım. Suriye’deki Katiller tarafından katledilen masum dindaşlarımız kimin verdiği silahlarla ve gazlarla öldürülmüş? Tabi ki İngiltere… Evet insanlık edebiyatı yapan İngiltere meğer geçtiğimiz senelerde Suriye yönetimine Kimyasal silah satmış. Yani Tarih bir kez daha haklı çıktı. Tarih tekerrürden ibaretmiş. 1922’de Müslüman Türkleri katletsin diye Yunanlıları destekleyen İngiltere, İkibinlerde de  Suriyeli Müslümanları katletsin diye yerli işbirlikçi katilleri desteklemiş.

Hadise şöyle gerçekleşmiş;

İngiltere'de yayımlanan The Independent ile İskoçya'da yayımlanan Sunday Mail gazetelerinin birinci sayfadan verdiği haberlere göre, geçen yıl Suriye'ye lisansları askıya alması gereken bir dönemde yani hiçbir şekilde Suriye’ye silah satışının yapılmaması gereken bir dönemde İngiliz hükümeti bir İngiliz firmasının sinir gazında bulunan kimyasal maddeleri Suriye'ye ihraç etmesine izin verdi.

Haberlerde sarin sinir gazının yapımında kullanılabilen potasyum florid ve sodyum florid gibi kimyasal maddelerin Suriye’ye bizzat İngiltere tarafından üstelik silah ambargosu varken verilmiş. 

Evet ne yazık ki masum insanların ölümlerine üzülen onlar için ağıtlar yakan Avrupa medeniyeti ile o insanların öldürülmesinde kullanılan bombaları, silahları yapan Avrupa maalesef aynı Avrupa. Bu samimiyetsizlik, bu yalancılık, bu aşağılık ruh hali Avrupa’nın üzülerek ifade etmeliyim ki genlerine işlemiş durumdadır. 1915’de Türkler insan değildir diyerek Çanakkale’de masum Müslümanların üzerine tonlarca ağırlıktaki kimyasal silah boşaltan İngiltere ile 2017’yi yaşayan İngiltere aynı genleri taşıyan, aynı reflekslere sahip aynı kaypak İngiltere’dir.

Muhabbetle.

İzmir 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edildi. İzmir Rıhtımında İşgalci Yunanlılar

3 senelik bir işgalden sonra İzmir’i Yunanlılardan geri aldığımızda bu haldeydi.

İzmir 14 Eylül 1922. büyük yangın hala etkisini koruyor.

Halkın duaları hep Mehmetçiğin yanındaydı. Ülke çapında sürekli “Hacet Namazları” kılınır dualar edilirdi.


YORUMLAR 2
  • Ahmet GOKCE 6 yıl önce Şikayet Et
    Hocam dün akşam programınızı izledi onları sizin karşısına çıkması için önce donanıma ihtiyaçları var kulaktan dolma bilgilerle sağa sola çamur atan tiplere cevap vermenize değmez yazılarınızı ve programınızı hiç kaçırmadan izliyorum yazınızı anlayan büyük bir ders
    Cevapla
  • Ahmet Uygur 6 yıl önce Şikayet Et
    İzmir yangınını kimin çıkardığı tartışmalıdır.Hala mevzuu vuzuha kavuşmamıştır.
    Cevapla