Hiç şaşırtıcı değil
Seçimden önce taraftarlarından CV toplayan“CHP-İP-HDP-Saadet ittifakı” mı, yoksa “beka meselesini” ön plana çıkaran cumhur ittifakı mı kazanacaktı?
Son kararı elbette millet verecekti...
Millet (önemli seçim bölgelerinde şefkat tokadına gerek duysa da) nihai kararını verdi. Birçok CV elde patladı.
Kazanan belli olduğuna göre (cumhur ittifakı, bazı büyük illeri kaybetti ama seçimden “birinci” olarak çıktı), her seçim sonrasında olduğu gibi, bu seçim sonrasında da “kaybedenler” üzerinde odaklanalım.
Kaybedenin evsafını sıraladığınızda, kazananın erdemini de ortaya koymuş oluyorsunuz.
Seçimlerin “kronik kaybedeni” CHP’nin, “kazandım” sandığı seçimde, bir kez daha kaybettiğini görmek sürpriz olmadı. Faulkner’ın “Lanetliydi...” diye başlayan cümlesinden tornistan ederek söylersek, “Kaybedecekti ve bunu da biliyordu...”
Halkçı ve solcuymuş gibi yapan ama halkla ve solculukla kesişmeyen politikaların mümessili bir parti için en tabii sonuçtur bu... Kimi büyük illeri alsa da, kaybetmiştir.
Bu partinin genel başkanı, son altı yıldır, elinde birtakım “illegal kayıtlar” ve tapelerle dolaşıyor... Yeni ve orijinal hiçbir şey söylemiyor. “Beledi hizmetlere” ilişkin, ağzından bir tek laf çıkmıyor. “Kazansam da kaybetsem de, nasılsa genel başkanlık koltuğum garanti” rahatlığıyla davranıyor.
Millet ittifakının arkasındaki irade (yani FETÖ) ve kirli siyaset de kaybetmiştir.
Ne alakası var diyeceksiniz ama İstanbul sermayesi de kaybetmiştir... Sivil toplum örgütleriyle, TÜSİAD’ıyla, odalarıyla, dernekleriyle, vakıflarıyla, sendikalarıyla, çapulcu işadamlarıyla bütün “Gezi konsorsiyumu” kaybetmiştir.
Gizli FETÖ medyası da kaybetmiştir... Daha açık bir ifadeyle söylemek gerekirse, sürekli “siyaset kurumunun meşruiyetine” vuran, seçilmişleri “Menderes’in akıbetiyle”korkutmayı alışkanlık haline getirmiş, Ankara ve İstanbul’un düşürülmesi durumunda kaos senaryolarını devreye sokacak ABD güdümlü medya ve uzantısındaki internet siteleri... “Kazanmış” görünseler de, kaybetmişlerdir.
Siyasi ikballerini yahut istikballerini, bu seçimden alınacak dramatik bir mağlubiyete bağlayan AK Parti içindeki AKP’liler de kaybetmişlerdir. Çünkü parti kurup kurmayacaklarına, bu seçimde alınacak ağır mağlubiyete göre karar vereceklerdi. Dolayısıyla, FETÖ medyasıyla “gündem arkadaşlığı” yapan AKP medyası da kaybetmiştir. (Bazı büyük iller, onların ifadesiyle, “düştüğüne” göre, fırıldak AKP’liler durumdan vazife çıkarabilir. Partilerinin “hazır” olduğunu ihsas ediyorlardı. Başkasının tapulu arazisi üzerine gecekondu kondurmaktan yeğdir, artık ilan etsinler kuruluşlarını...)
HDP de kaybetmiştir...
En dramatik kayıp, Batı’da CHP’nin oylarını palazlandıran, ama devletin hizmet götürdüğü Doğu’da ağır bir mağlubiyet alan HDP’ye aittir.
HAMİŞ
Kemal Kılıçdaroğlu, çıkıp, “CHP’nin oyunu şu kadar artırdık” diyecektir. “Artış” hanesinde göstereceği oyların tamamı HDP, Saadet, İP ve fırıldak AKP’lilere aittir. Dolayısıyla, kazandıkları büyük iller, o kesimin CHP’ye bir “hediyesi”dir.
STAR GAZETESİ
-
Abdullah 6 yıl önce Şikayet EtÇok güzel bir yazı. Büyük illere yapılacak yatırımları anadoluya yaöneltilmesi lazım. O kadar metro-köprü, disneyland falan büyük şehirde yaşayanlara çok. Gerek yokmuş demekki. Adam izmirde bodrumda pisliğin içinde ama gidiyor oyunu adamlarına veriyorlar. Bizimkiler ne yapıyor üç kuruşluk dünya menfaati için ders olsun diye küsüyor başkasına veriyor. Reis beka diyor büyük şehirdeki bazıları bela diyor. Buyrun tepe tepe yönetilin. Nasılsanız öyle idare edilirsiniz. Nimetler battı. Nimetin şükrünü eda etmezsseniz elinizden alınır vesselam.Beğen
-
Abdullah 6 yıl önce Şikayet EtHDP seçmenini CHP nin yedek tekeri olarak harcamıştır,samimî olarak biraz daha demokrasi biraz daha özgürlük ve eşitlik arayışında olan kurt seçmeni marjinal solun kazanmak yerine kaybettirmek siyasetine heba etmiştir harcamıştır.Hdp elindeki ekmek arası köftenin koftesini chp ye verip kendi seçmenini yavan ekmeğe mahkum etmiştir.Beğen
-
Vurucu 6 yıl önce Şikayet EtNokta, bu millet kime neye oy verdiğini bilmiyor, inanın 1 yıl geçmeden veren ellerimize.... demeye başlarlar...Beğen Toplam 6 beğeni
-
Nazım KARAMEHMET 6 yıl önce Şikayet EtHDP batıda tuzu kuru kürt seçmeni yamamış, ama doğuda terörle yüz yüze gelmiş, kürt seçmeni kaybetmiştr. Olanda hayır vardır. Hep birlikte terörü kökten yoketmeye yönelmek gereklidir.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Ali Mercan 6 yıl önce Şikayet EtÜzülecek bir sey yok Bu Secim Reis icin bir güven oylamasi oldu Dis ve ic mihraklar bunu beklediler yani akp ve yahut Reis 5 oy 100 oylan belediye kayip etmis kimsenin umrunda degil, Büyük vilayetler büyük para ister eger akp de olsalar hükümet büyük yükün altina girmis olur, ama akp de olmadigi zaman kanuni hakini verir ve biter, Buda su anlam geliyor yani Reisen ve hükümetin yükü bu 4,5 senede hafiflanmis olur ve oraya harciyacigi parayi Dis ve ich mihraklardan gelen ekonomi baskilari ferenler Halkimiz feresetlidir ne yapacagi iyi bilir ha yaparsin seni göreyim dedi, Reis senin elinide afiflatik sende devleti düze cikar dedi, onun icin üzülecek bir sey yok avrupadan yaziyorumBeğen Toplam 8 beğeni