Ahmet Taşgetiren
Ahmet Taşgetiren
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Baykal'ın öcü profili

GİRİŞ 08.05.2010 GÜNCELLEME 08.05.2010 YAZARLAR

Nuray Mert üretti, Deniz Baykal ve benzeri CHP şürekâsı tüketiyor.

Ne o?

Baykal'ın en son tanımlamasına göre, "Devlet olanaklarının, giderek Anayasa'nın, hukukun, demokrasinin gerekleri bir tarafa bırakılarak, baskılarla, yolsuzlukla, dayatmalarla, bir sivil diktanın emrine doğru dönüştürülmekte olduğu çok açıktır."

Ona göre "İnsanlar tarihi bir süreci yaşarken bunu fark etmezler, kendilerini aldatırlar. Bu süreç yaşanıyor. Sürecin son aşaması Anayasa değişikliğidir. Bu tamamlanırsa Türkiye çok farklı bir aşamaya gelecek."

Baykal'ın, Türkiye'nin önüne koyduğu "öcü profili" bu.

Köşe yazısının tamamını görmek işçin bu linki kullanabilirsiniz

YORUMLAR 2
  • şakir yüksel 15 yıl önce Şikayet Et
    katıyorum. nejat beyin görüşüne aynen katılıyorum
    Cevapla
  • NEJAT KARAGÖZ 15 yıl önce Şikayet Et
    SORUYORUM. Eğer,referandum sonuçları lehte çıkar da anayasa değişiklikleri yasalaşırsa ve CHP bunu AYMden iptal ettirir ise,bu durumda kendini halkın üzerinde gören AYM kararlarının tanınmaması doğal hale gelmez mi? Yani yasada olmayan,kendisine tanınmamış bir yetkiyi kullanan bir makamın kararı geçerli midir?
    Cevapla