Erdoğan'ı ne yapmalı?
Sanırım, siyasi hayatımızın gerçekleri açısından en zaruri şey, Tayyip Erdoğan'ın icraatın içinde yer almasıdır.
Bir: Geçtiğimiz 10 yıl, hatta daha öncesine gidilirse, belediye başkanlığı dönemi dahil 18 yıl, Tayyip Erdoğan'ın hizmet gerçeğini ortaya koymuş bulunuyor. Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye pozitif bir hamle yaptırmıştır. Bu pozitif hamlenin devam etmesi için, motor gücünde bir siyasetçi olarak Tayyip Erdoğan icraatın içinde yer almalıdır.
İki: Tayyip Erdoğan, Türkiye standartlarında henüz yaşlanmış, emekliliği gelmiş bir politikacı değildir. Demirel, Erbakan, Özal, İnönü... İz bırakmış kimi hatırlarsak hatırlayalım, Tayyip Erdoğan onlara göre çok genç yaştadır. Yaş itibariyle de gençtir, dinamizm itibariyle de gençtir. Hatta olgunluğu pozitif katkı niteliğinde sayarsak, olgun bir gençtir.
Üç: Hizmet etmeyi kendisinin istediği de bir vakıadır. Hani insan, yorulur, şu olur bu olur, biraz kenara çekileyim der ama Tayyip Erdoğan'da bu görülmüyor. Tayyip Erdoğan'ın, düşük profilli cumhurbaşkanlığı yerine "Başkanlık-Yarı Başkanlık" statüsüne yönelmesi de, etkin biçimde icraatın-hizmetin içinde yer alma arzusunun sonucudur.
Dört: AK Parti bunu istiyor. AK Parti "Üç dönem oldu, yorulmuştur, biraz dinlensin" gibi bir havada değil. Aksine hâlâ AK Parti'nin öz suyu mesabesinde duruyor Tayyip Erdoğan.
Beş: Toplum, yüzde 50'nin üstünde bir taleple Tayyip Erdoğan'ın icraatın içinde yer almasını istiyor. Belli ki, protokoler bir cumhurbaşkanı hüviyetindeki Tayyip Erdoğan, toplumu kesmeyecektir! İmaj kaybı yaşayacaktır toplum nezdinde öyle bir Erdoğan. AK Parti tabanında yüzde 90'lar, en muhalif partilerin tabanında bile yüzde 30'lar civarında bir Tayyip Erdoğan gerekliliği sonucu çıktığına göre, onun icraat içinde yer alması toplumsal bir talep niteliğindedir.
Evet, nereden bakılırsa bakılsın, Tayyip Erdoğan, icraatın içinde kalmalı sonucuna varıyorsunuz?
İhtimaller
Yazının devamını okumak için bu linki tıklayınız...
Ahmet Taşgetiren / BUGÜN
-
Hakan 13 yıl önce Şikayet Etbir soru. başkanlık veya yarı başkanlık sistemine geçmektense mevcut sistemde cumhurbaşkanlığını kaldırsalar olmaz mı? tüm sorumluluk millet tarafından seçilen parti liderinde olur. hem başbakanı hem de cumhurbaşkanını millet seçecek bu biraz anlamsız. seçilmişlerin üstüne birisinin atanması ise daha farklı bir garabet idi zaten. ama şuan iki kişi millet tarafından seçilecek, ve bunlar uyumlu çalışamaz ise bir birlerine kitap defter fırlatmaya başlar ise o zaman bu milletin vay haline..Beğen