Arif Altunbaş
Arif Altunbaş
HABER7 YAZARI
TÜM YAZILARI

Kardeşlerinizle uğraşmayın!

GİRİŞ 29.10.2013 GÜNCELLEME 29.10.2013 YAZARLAR

Kardeşlerinizle uğraşacağınıza Allah'ın hoşuna gidecek hizmetler üretin! Allah'ın hoşuna gidecek işlerle meşgul olun! İslam binasının duvarına bir taşta siz koyun!

İçinizdeki ve dışınızdaki Şeytana bir taşta siz atın! Tüm şeytani yapılanmalara karşı siz de cesur, faydalı ve samimi adımlar atın!

Kim olursanız olun. Müslüman bir kişiyi, cemaati itibarsızlaştırmaya çalışmayın! Aksi takdirde düşmanlarınıza değil, kendi topuğunuza kurşun sıkmış olursunuz!

Eğer bir hata ve eksik arıyorsanız önce kendinize bakın! İçinizdeki ve dışınızdaki eksik, aksak ve pürüzlü yanlarınızı düzeltin! Bu durum başkalarını yermekten, ‘'Müslüman kardeşinin etini diri diri yemekten'' daha hayırlıdır.

Bir olun! Birleştirici olun! Allah'ın rahmet ve bereketi hak ve hakikat üzere bir araya gelenlerin, vahdet içinde bir yürek, bir yumruk olanların üzerinedir.

Birlikte nizam, intizam, güç, kuvvet, dirlik ve düzenlik vardır.

Parmaklarınıza bakın! Hepsi aynı seviyede, aynı kalınlıkta ve aynı formda mı? Ama bir ahenk içinde dayanışırlar ve hareket ederlerse bir el ve bir yumruk olur, siz de onunla daha iyi, daha mükemmel, daha güçlü olarak işinizi görürsünüz.

Yoksa zayıf bir serçe parmağı gibi eğilir, bükülür, doğru dürüst yapmak istediklerinizi yapamazsınız. Yarış, mücadele ve savaş meydanlarında en gerilerde, en mahcup ve en işe yaramaz, ezilen, sömürülen, horlanan siz olursunuz.

"Ehli Kıble tekfir edilemez". Bunca kâfir, bunca zalim, bunca münafık, bunca azgın Allah ve peygamber, İslam ve ve Kur'an düşmanı varken neden Müslüman kardeşleriniz ve cemaatlerle uğraşıyorsunuz.

İslam düşmanları dünyanın her yerinde İslam'a ve Müslümanlara hakaret, zulüm, işkence ve katliam yaparken, hangi hatası ve eksikliğinden olursa olsun bir Müslümana, bir Müslüman cemaate vurmayı kahramanlık mı zannediyorsunuz?

Kucaklaması gereken kardeşleriyle uğraşmayı, didişmeyi kendileri için bir vazife bilenler siz kendinizi hâkim mi, savcı mı, avukat mı, cellât mı, gardiyan mı ne zannediyor ve neyin yerine koyuyorsunuz?

Ne yazık ki, İslam ve dava adına boyundan ve postundan büyük laf yapanların birçoğu iş yapan değil, Müslümanlar arasında gerilim üreten düşüncesizlerdir.

Bu çirkin hal ve durum içinde ömrünü geçirenler derdini ve sevdasını çektiğimiz İslam ve bütün değerlerimiz adına düşmana destek ve moral kaynağı olmaktan başka acaba ne işe yarıyorlar?

Bir insanı, toplumu eleştirmek ayrı bir şey, itibarsızlaştırmak ve kötülemek ise apayrı bir şeydir.

Gerçek Müslümanlar yüzü ve sözü daima iyiye, güzele, mükemmele, vahdete ve Allah'a dönük olanlardır. Yüzü fitneye, ayrılığa, hasetliğe, fesatlığa, cehalete ve cahiliyeye dönük olanlar Allah'ın değil Ebu Cehil'in askerleridir.

"Mü'min mü'minin kardeşidir. Kendisi için istediği her şeyi kardeşi için, kendisi için istemediği her şeyi de kardeşi için istemez." Hz. Muhammed (sav)

Öyleyse Müslümanların Müslüman kardeşleriyle didişmesi, uğraşması, çekişmesi, sürtüşmesi ve birbirlerinin aleyhinde dedikodu ve gıybet etmesi niye?

Arif Altunbaş - Haber 7
arfltnbs@hotmail.com

YORUMLAR 3
  • muhterem al 12 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler. Bu minvaldeki, yazılara o kadar çok ihtiyaç var ki. Yazardan Allah razı olsun. Yazarın bu yazısına bile tepki göstererek kendini has Müslüman zannedip diğerlerini kafir olarak yorumlayan hastalıklı ruhlar çoğaldı. sesleri de çok çıkıyor. hocam hakkaten sağduyulu yazınız için teşekkürler
    Cevapla
  • ömer ERKUL 12 yıl önce Şikayet Et
    Bize birlik ve kardeşlik yaraşır... Allah razı olsun çok güzel bir yazı tebrik ediyorum hepimiz kardeşiz şu veya bu grubumuz partimiz cemaat tarikat hepsi niyeti halis allah rızası içinse zaten hiç bir kimseye taş atmaz tekfir etmez kendisi için istediğini mümin kardeşi içinde ister biz ehli sünnet olarak kendi mezhebimizin hak olduğunu iddia eder yolumuza devam ederiz ama hakk ve doğru sadece benim mezhebim cemaatim siyasi görüşümdür başkaları batıldır diyemeyiz .Kıskanmayızda kardeşlerimizin farklı grupların ancak duacısı olur başarılarından mutlu oluruz mümine yakışan da budur.Vesselam..
    Cevapla
  • Mürsel Yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Yazar. Müslümanım diyenler çok doğru Müslümanlar ya zaten. İcraatlarının ehli küffardan çok farkı yok, sebebi budur. Millet uyuyor, sağlam, itikadı, ahlakı dosdoğru Müslüman göremiyorum ben. İslam'a yeni, ılımlı bir şekil verip, (güya) inançlı kesimin tarafgirlik damarından beslenenler önce kendilerini eleştirip, kendilerini değiştirsinler. Siz asrı saadette yaşadığınızı, dosdoğru olduğunuzu, her şeyin Allah'ın istediği gibi olduğunu falan mı zannediyorsunuz. Tüm tepkilerin sebebi budur. Maide-44 / Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. --- Kim Allah'ın indirdiği ile hükmediyor? Gözlerinizi çok iyi boyuyorlar sizin. Açın o gözlerinizi, ahir zamandayız ve her şey bozuk. Aynı Allah rasulünün belirttiği gibi...
    Cevapla