Arif Altunbaş
Arif Altunbaş
HABER7 YAZARI

Ramazan ayı arınma ayıdır hepimiz için…

GİRİŞ 24.04.2020 GÜNCELLEME 25.04.2020 YAZARLAR

Kur’andan, milletten Turandan, hatta;davadan mavadan bahsedip, nasihat eder, fakat; bir türlü nasihat dinlemez, ders verir, fakat; bir türlü ders almaz halimizi hatırla !

 

 

Kendi arzularımızı kendimiz için yontup put yapan, sonra her fırsatta;ona tapan Ebucehil yanımızı düşün !

Birisi ömür boyu dava için çalışır, mücadele eder, savaşır; o yolda horlanır ötelenir,  nice bedeller öder, nice acı ve işkenceler çeker ve sonra bütün bunları bir yanlışla yakar kül eder yine kendisi. Şu halimize bak!

 

 

Birilerinin sırtına binerek yükselen sonra atını mahmuzlayıp hızla Üsküdar'ı geçen, sen öldükten sonraki anma törenlerinde baş köşeye oturmak,en önde koltuk kapma yarışında birbirini ezecek zavallıların düştüğü duruma düşme !

Sen kavganı verirken seninle yan yana gelmekten, aynı karede fotoğraf çektirmekten korkan sahte kahramanları dert etme kendine !

Senin koşa koşa ömrünle birlikte eskittiğin yollarda, yola daha yeni girmiş, kendisini en önde koşan cins taylarla eşit gören uyuz eşeklerin Veli Efendi Hipodrumunda koşan atlarla aynı kadrajda fotoğraflarını görürsen şaşırma!

Ünlü futbolculara, şarkıcılara benzetme taklitçiliği ile saçlarına en pahalı jöleler süren yeni yetme gençlerin görücüye çıkmış kızlar gibi arı ve namusu rafa kaldırdığı koç katımı kızlı oğlanlı düğün dernek, parti cemiyet, dava mava toplantılarında  podyuma çıkma, makam ve mevki kapma yarışlarını görünce tasalanma!

Hangi cemiyete, derneğe, vakfa, partiye gidersen git! Herkesin birbirini ‘’Başkanım’’ diye yağlayıp yıkadığı samimiyet ve ihlasın buharlaşıp uçtuğu, riya ve ikiyüzlülüğün sigara dumanı gibi heryere sindiği, dar kalıplı karantina altın alınmış sivil toplum gettolarında  pinekleyen dava(!) adamı ve kadını kılıklı insanların düşmanla değil de birbirleriyle didişip savaştığı, incir çekirdeğini doldurmayacak meselelerden birbirlerine dünyayı zindan ettiklerini görür ve duyarsan umutsuzlanma!

Müttakiliğin riyakarlığa evrildiği ortamlarda cehennem kovar, cennet satar hocaların Allah için yapılması gereken ibadetlerini, zikir, tesbihatların ve dualarını davulla zurna ile meydanlarda pazara çıkarıp din bezirganlığı yaptığını, Allah'ın ayetlerini öldüm fiatına sattığını görürsen yaşamakta olduğun anı ve zamanı hatırla !

Daha şeriatın ‘’Ş’’ sini öğrenmeden tarikatın ‘’T’’/ayyare/sine binip uçtuğunu zanneden ömründe bir sefer uçağa binmemiş pilotların, Hakikatin ‘’H’’ sırrına erdiğini söyleyen gök karpuzların, derin okyanusların dibinde olan Marifetin ‘’M’’ sini diz boyu sığ sularda arayan paçasını sıvayıp daha bir dereye bile girmemiş dalgıçların ‘’Şeyhlik, efendilik, müritlik, dervişlik’’ taslayarak uçma ve uçurtma ritimlerine sakın aldanma !

Daha ne söyleyeyim sana ey Arif! ‘’Ey nefsinin zebunu olan adem! ‘’Piştim’’, ‘’Oldum demek ile arif olunmaz.‘’Hocayım hacıyım, alimim itibarlıyım, yazarım çizerim, makamım mertebem, şanım şöhretim, dava adamıyım’’ demek ile… olmuyor bu işler. Allah'ın yoluna girilmez, samimiyet ve ihlas olmayınca. Peygamber izi sürülmez Hak ve hakikatin mücadelesi verilmeyince. Bunları sen malda mülkte, makam ve mevkide ve yükseklerde değil yüreğinin derinliğinde ara !

Müslümanım demek ile müslüman olunmaz. O, insanın ruhunda ve bedeninde, eyleminde ve söyleminde,sözünde ve özünde insanla et ve tırnak gibi bir bütündür.

Ey Müslüman!Kendini seviyorsan, kendine saygın ve hürmetin varsa;Allah için uyan ve Hakkın aynasına bak, orada kendini görmeye çalış!Aynada gördüğün ve görmek istediğin adam gerçekten sen misin?Çok dikkatli ona bak!

‘’Bu ay bin aydan daha hayırlı’’ geceleri barındıran bir yadır. O geceleri ara gecelerin içinde…Sadece; O’nun varlığını düşünerek kendi yakandan tut, sars ve sorgula kendi kendini, sensizliğin derinliğinde ara benliğini!

Hiç olmazsa bu ayda kendi dünyandaki gökyüzüne çık bir kere! Oradan; ibretle seyret alemi. ‘’Benlik’’ gömleğinden sıyrıl ve in aşağıya! İnsanlar arasına karış! Gerçek Müslüman olarak seyretsin alem seni

Ramazan ayı kendimizi hesaba çekeceğimiz, arındıracağımız fırsatlar ayıdır bizim için. Aç kalıp kilo düşme, fit olma, birbirimize  gösterişli ziyafetler çekme ayı değil. Oruçlarımızı riyadan, iftarlarımızı gösterişten uzak tutma ayı olan Ramazanı Şerifinizi kutluyor, tüm müslümanlara ve insanlığa hayırlı olması diliyorum.

Vesselam!

Arif Altunbaş, Haber7.com

 

YORUMLAR 2
  • Selahaddin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Kendi öz muhasebesini yapmak isteyenler için rehber niteliğinde bir yazı...
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve Aleyküm Selam! Sevgili ağabey. Yüreğinize ve kaleminize sağlık.
    Cevapla