Bu ülkenin tek devşirmesi Elvan mı?
Sporda devşirmelerin başarısı tartışılıyor
Elvan sözüm ona sonradan olma siyahi kardeşimiz. Madalyayı elde ettiği yarış sonrası bayrak bulamadı ve turunu atamadı diye kıyamet koparttık, sonuna kadar da haklıydı bu eleştirileri yapanlar.
Milli gurur için yola dökülenler bayrak bulup Elvan’ın tur attıramadılar. YUH size
Devşirmelerle ilgili tartışmaları takip ederken aklıma şu geldi.
A Milli Futbol Takımı Mehmet Aurello ile Avrupa Şampiyonasında fırtınalar koparırken sessiz kalanlar ne oldu da devşirmeleri hatırladı?
Bir yanda devşirmelerin başarısı, öte yanda ülkede sporun çöküşünü dile getiren serzenişler.
İnsaf spora siyaseti de bulaştırma çabası ile karşı karşıyayız.
Bu ülkenin tarafgirleri can sıkıcı bir şekilde ‘inatlaşıyorlar’ nedense.
Sporun da etik değeri kalmadı ya artık.
Bas parayı getir devşirmeyi al madalyayı.
Geçmişte madalya gelen spor dalları ise ‘ihmalin’ meyvelerini vermeye başladı.
Güreş, halter gibi en çok madalya aldığımız branşları çoğaltmak yerine bugün tel tel dökülüyoruz olimpiyatlarda.
Halter’de zorunlu ithallerimiz sayesinde aldığımız madalyalar bile bugün büyük şeyler kaybettiğimizi hatırlatıyordur sanırım konuyu bilen herkese.
Nerede Naim Süleymanoğlu?
Halil Mutlu’nun bize yaşattığı mutlulukları yeniden yaşamamız çok mu zor dersiniz?
Utanç noktasındayız.
Getirin devşirmeleri alın yeni madalyaları fazlada uğraşmayın. Ata sporunu tarihe gömün. Başarılı olduğumuz halterde yeni arayışlar içerisinde olmamamız nereye kadar sürecek dersiniz?
Bütün bu olanlardan sonra Türkiye’de devşirmelerin sadece sporda olmadığını da hatırlatmak gerekli.
Siyaset bile devşirme mantığı ile yapılmadı mı bu ülkede bir zamanlar?
Kurtuluşu kendi içimizdeki siyasetçilerde aramak yerine Kemal Derviş’i getirip medet umduğumuz dönem hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor.
Devşirmeler dün Osmanlı’nın en kilit noktalarındaki görevlere getirilmediler mi? Vezir-i Azam ‘Devşirme’ içinden seçilmiyor muydu?
Memleketin birçok noktasında görev yapan ‘Devşirme’ sistemini eleştirenlere şu kadarını söylemek lazım: ‘Bugüne kadar aklınız neredeydi?’
Bizim sporcular Çin’i fethedip gelseydi yine aynı eleştirileri yapar mıydınız yoksa ‘methiyeler’ dizerek ellerinizdeki bayraklarla yalakalığın sınırını mı aşardınız?
Tüm bu yaşanan kötü sonuçlardan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ilgili federasyon başkanlarına bu hezimetin hesabını sormak zorundadır.
Devşirme mantığını eleştiren CHP Milletvekili Erdoğan Toprak’ın ise sporla siyaset ilişkisini birbirinden uzak tutulması yönünde çalışmalar içerisinde olmasını ümit ediyorum.
En azından spora siyaseti karıştırmamalı
Ayhan Kıskaç
-
emre altıparmak 17 yıl önce Şikayet Etsayın yazar. tek devrişme Elvan değil bunu herkes biliyor ama ailesi Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyaret edilen tek devşirme (ki bunu sadece bu yazı için kullanıyorum) Elvan olduğu için şimdi bazı muhalif kesimler bu başarıyı sindiremiyor bu yüzden şimdi sesleri çıkıyor kendilerinin olmayan başarıyı başarı saymazlar ki kendilerininde bir başarısı yoktur kısacası kıskançlıkBeğen