Bülent Erandaç
Bülent Erandaç
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

'Deniz' harekatı

GİRİŞ 10.03.2016 GÜNCELLEME 10.03.2016 YAZARLAR

Kısa zamanda 2 DENİZ PROJESİ gündeme sokuldu. Birisi, Deniz Baykal.

İkincisi Deniz Bölükbaşı. 2 DENİZ HAREKATININ önemli etkileri olacak.

Siyasetimizin dip dalgaları olarak geliyorlar. Bir taraftan, CHP'nin direksiyonuna müdahale eden Deniz Baykal, ezber bozdu.

Diğer taraftan, milletvekilliği kaybettirilen Deniz Bölükbaşı, ilginç bir zamanlama ile Devlet Bahçeli'nin arkasında konumlandırıldı.

Bu gelişmeler tesadüfi değildir. Arkasında bir hesap, bir düşünce ve muhakkak iç-dış önemli hedefler vardır. Arka planı birlikte okumaya çalışalım. 2 DENİZ HAREKATI'NIN çok ilginç boyutları var.

1) İkisi de FETÖ KUMPASIYLA çökertilmişlerdi. Baykal, kasetle genel başkanlığı kaybetmişti. Bölükbaşı da yine kasetle pasifikasyona tabi tutulmuştu. 

2) CHP'li Deniz Baykal, 1 Mart tezkeresine karşı çıkarak, Derin Amerika'ya meydan okumuştu. MHP'li Deniz Bölükbaşı 1 Mart tezkeresinin destekçisi-pazarlığını yapan aktörüydü. Aniden ortaya çıkarak, Amerika'ya selam gönderen mesajlar verdi.

3) 2 DENİZ OLAYINDA, Doğan Medya-müzmin muhalefetinin merkez gemisi Hürriyet tam bir operasyonel işler yürütüyor. Deniz Baykal'ı yerden yere vurmuşlardı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "Gandi Kemal" kampanyalarıyla getirmişlerdi. Pasifize edilmiş Deniz Bölükbaşı'nı aniden ortaya çıkararak, "1 Mart tezkeresi geçse çok iyi olacaktı" jargonuyla Amerika'ya mesaj vermesini sağladılar. 

4) Doğan Medya-Hürriyet, Amerika'ya sıcak mesajlar gönderen Deniz Bölükbaşı yayınıyla, aniden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanında konumlandı. 

5) Deniz Baykal'ın sürpriz çıkışında, ezber bozucu, etkili bir rüzgâr estirmesinde, yine Doğan Medya var....
CHP'nin kılcal damarlarını en iyi bilen ve Atatürk'ün resminin indirilmesini ilk haberleştiren gazeteci -yazar Talat Atilla, ilginç detaylar vermişti:

TRUMP TOVER BULUŞMASI: Doğan medya CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'la Deniz Baykal buluştu.

Ertuğrul Özkök, Mehmet Yılmaz, Ahmet Hakan ve Zafer Mutlu davet edildi.
Sohbette Zafer Mutlu, hayattaki en büyük hatasının Kılıçdaroğlu'nu desteklemek olduğunu söyledi... 

PEMPE KÖŞK BULUŞMASI: Çankaya'daki Pembe Köşk Sitesi'nde, Eski Sanayi Bakanı Muammer Erten'in kızı Şule Bucak'ın evinde, Deniz Baykal, Milliyet Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat'la buluştu. Baykal'ın, şu sözleri çok önemliydi: "CHP'nin rotasını düzeltme konusunda kararlıyım."

CNNTÜRK TV YAYININDA BAYKAL : Programda Ahmet Hakan, Deniz Baykal, Hürriyet/CNNTÜRK Ankara temsilcileri Deniz Zeyrek, Hande Fırat ve Milliyet Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan vardı.

Devlet Bahçeli üzerinde ne hesaplar var? Yeni Türkiye sevdalılarına manialar oluşturan, Büyük Türkiye yürüyüşüne set çekmenin adresi Hürriyet, daha düne kadar MHP'de operasyonel yayınlarda bulunmuyordu mu? Kısaca bakalım.
Doğan Medya, Meral Akşener'i, CNN TÜRK TV'sine çıkararak, "Başbakan olacağım" kampanyasını başlattı. Sinan Oğan'ı, Kanal D gençlerle bir araya getirerek, saatlerce parlatmıştı. CNNTürk TV'de Ahmet Hakan, Ümit Özdağ ve onu destekleyen Yusuf Halaçoğlu ve Özcan yeniçeri'yi uzun bir yayınla öne çıkarıyordu.

SONUÇ: Daha düne kadar, Doğan medya- Hürriyet, Devlet Bahçeli'yi yıkma operasyonunda aktif görünürken, ne oldu da acaba, Deniz Bölükbaşı'nı aniden öne çıkardı? Onun ağzından, Devlet Bahçeli'ye destek çıktı, Amerika'ya sıcak mesajlar verdirdi? MHP lideri Devlet Bahçeli'yi yıkmaktan vaz mı geçtiler? Bir anda Bahçeli'nin arkasına geçme ihtiyacı neden duydular? Doğan Medya-Hürriyet'in, Deniz Baykal-
Deniz Bölükbaşı hamleleri öyle basit bir iş değildir. Stratejik birer hamledir.

Muhakkak arkasında bir derin düşünce vardır. ÜST AKIL, bu gelişmelerin neresinde olabilir? Detaylara önümüzdeki günlerde devam...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL