15 Temmuz’un kara kutuları...
Önümüzdeki günlerde karanlıkta kalan, darbenin SİYASİ ve EKONOMİ AYAĞI da inşallah netleşecek. Büyük Resim'in netleşen bölümleri şöyle:
1) Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan açıkladı: 15 Temmuz dışarıda planlandı. Ordu içindeki FETÖ cuntası icra etti.
2) 15 Temmuz darbesi hazırlandığı stratejik karargâh gizli CIA, Stratfor'dur.
3) Darbe girişiminde kullanılan Türkiye karargâhları, birer Nato üssü.
İncirlik/Adana, Çiğli/İzmir, Mürtet/Ankara, Amerikalı uzman (ajan)larıdır.
4) Darbe girişiminin gelişmelerini yerinde takip eden Amerika'lı beyinler: Henry Barkey-CIA ajanı Büyükada'da; Graham Fuller, meşhur CIA ajanı, İstanbul'da veya Türkiye-Yunanistan sınır bölgesinde;
Amerikan Genelkurmay Başkanı Dunford Afganistan'da, yakın takipteydi. Büyük tesadüf değil mi?
5) CIA'nin dünya çağında algı operatörü Amanpour İstanbul'daydı.
KARANLIK ODAK STRATFOR:
Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler'in 'Obama'yı uyuttular' başlıklı yazıları harikulade şifreleri verirken, Gizli CIA'n karanlık yüzünü deşifre ediyordu: "Stratfor'a göre darbe planları Nisan ayında başladı.
O tarihte önemli bir TÜRK SİYASETÇİ buraya geldi. Stratfor'un 2013 Eylül tarihli bir raporunda dikkat çeken ayrıntı da aslında Türkiye'yi çok ilgilendiriyor." Değerli Ergün Diler'in notu üzerine Stratfor raporlarına baktım. 15 Temmuz Darbesi'nin karanlık odası karşıma çıktı: "CIA'nın Gölgesi STRATFOR, 15 Temmuz öncesi raporlarıyla DARBE MEKANİĞİ'ni başlatmıştı. Darbe günü, Tayyip Erdoğan'ın Dalaman-İstanbul uçak rotasını darbecilere ahlaksızca verdi.
Stratfor, CIA'nın arka bahçesidir. Direktörü meşhur Stratejist Friedman'dır. Bir "küresel istihbarat" şirketidir. Parçalanmış Türkiye haritasını ilk yayımlayan düşünce kuruluşudur. 15 Temmuz sonrası kapatılan Taraf Gazetesi, Stratfor belgelerine dayandırarak yaptığı bir haberde;
"Başbakan'ın iki yıl ömrü kaldığını iddia ediliyor!!!" deme küstahlığında bulunmuştu.
Wiki-Leaks'da yayımlanan Stratfor belgelerine göre Türkiye'nin Suriye'ye karşı illegal silahlı güç kullandığı,iç çatışmaları körüklediği... utanmazca iddia edilmiştir.
M. Friedman'ın 17 Haziran 2010'da Stratfor'un "Türkiye'de koordine olmak için sistem" başlıklı bir mesajı manidardır:
"Türkiye'deki çalışmalarımızı koordine edebilmek için çok çaba göstermeliyiz, zira her birimiz bir noktada bakanlıklarda, düşünce kuruluşlarında, bankalarda, vs. ilişki kurmalıyız." Stratfor gizli belgelerinde bir not çok dikkati çekicidir: "Fethullah Gülen'le iyi ilişkiler, sıcak ilişkiler, devam..." NATO ÜSLERİ: Darbe girişiminde kullanılan karargâhların temel özelliği, birer Nato üssü olmalarıdır. İncirlik/Adana, Çiğli/İzmir, Mürtet/Ankara, Amerikalı uzmanları özellikli adamlardır. Son olarak Amerikan Genelkurmay Başkanı Dunford'un Irak'tan önce İncirlik'e geldi.
Ankara'ya geçti. Amerikan komutanları, Irak-Suriye uçuşlarında İncirlik'i ana merkez olarak kullanmaktadırlar. Manidar değil mi? Alman milletvekillerinin darbe öncesi İncirlik'e gelmek -ne konuşacaklardı acaba?- ısrarlı olmaları, Almanya'yı ayağa kaldırmalarının arka planında ne yatıyordu? Nato'nun İzmir'de çok stratejik bir komutanlığı bulunuyor. 1 Aralık 2012'de NATO Müttefik Kara Komutanlığı İzmir Şirinyer'de faaliyete geçti. Yeni teknolojiler getirildi. Daha hızlı ve etkin bir iletişim ağı kuruldu. İşte böyle bir üs etrafında 15 Temmuz ağı örülmüşken, Amerika ve Nato duymayacak, bilmeyecek? Hadi oradan!
15 Temmuz'un Orgeneral'i Akın Öztürk'ün İzmir Şirinyer'de bir evi olduğu söylenmektedir. Ne iştir acaba?
AMANPOUR GELİYORSA DİKKAT:
CIA'nin dünya çapında algı operatörlüğünü yürüten CNN İnternatıonal'ın meşhur programcısı darbeden iki gün önce ekibi ile İstanbul'daydı. Amanpour geliyorsa bir iş var demektir?
SONUÇ: Mısır'da başardınız, Ukrayna'da başardınız. Türkiye'de büyük lider Tayyip Erdoğan ve 80 Milyonluk ÇANAKKALE'ye çarptınız.
Suçlu, Derin Amerika-CIA-Pentagon- Nato gladyosu ayağa kalk!..
-
Aaaaa 9 yıl önce Şikayet Etİnşallah Çok yakında ABD dağılma sürecine girerBeğen
-
kaptan 9 yıl önce Şikayet EtABD bir gercegi cok net görmeli o gercek te artik TÜRKIYE nin eskisi gibi abd yi dost görmedigi gercegi bu nasil mi olur 2 sekilde 1- hükümet resmen güleni ver yoksa iliskiler masay yatar der bir kac gün süre tanir sonraki asamada ise akp yani hükümet ileri cikmasada mhp cagrisi ile halki abd elclikleri ve abd üslerine yigmak ve cagri yapmak al itleri ni ülkemizi terk et aksi durum da askerlerinizin canindan sizler sorumlusunuz ülkemizde istenmiyorsunuz halkin tepkisi bunun sonunda hükümet halki tutamiyoruz cagrisi ya gülen yada dost olmadinizin karsiligi ülkeyi terkBeğen Toplam 1 beğeni
-
Numan İYİDİKER 9 yıl önce Şikayet Etkaleminize sağlık. İnşaallah ülkemizi bölemeyeceklerdir.Beğen Toplam 6 beğeni
-
zaza 9 yıl önce Şikayet EtÇakallar sürüsüBeğen Toplam 4 beğeni
-
bozkır 9 yıl önce Şikayet Etzalimin fetösü varsa TÜRKÜNDE ALLAHI varBeğen Toplam 5 beğeni