Bülent Erandaç
Bülent Erandaç
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

CHP’den kaçan kadın kolları başkanı

GİRİŞ 09.04.2017 GÜNCELLEME 09.04.2017 YAZARLAR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si giderek kadınlardan ve gençlikten kopuyor. Bu bağlamda iki gelişme var.

1) CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, CHP'den kaçtı ve arkadaşlarıyla beraber "Yeni anayasaya EVET" kampanyası yürütüyor.
2) Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilme yaşının 18+25 yaşa indirilmesi yani gençlere siyasetin, gençlere seçilme imkânı verecek değişikliğe karşı çıkması büyük tepki görüyor. Bu iki konunun arka planına bakarsak, CHP içten içe çöküyor.
"Kadın Kolları" siyasi partiler için iktidara yürümede çok önemli bir güçtür.
"Kadın Kolları", bir partinin "sevecen-sıcak- şevkat-kucaklayıcı yüzü" olması hasebiyle erkeklerden daha etkili bir konuma işaret eder. Bu gerçek ışığında, CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan'ın CHP'den kaçışı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne EVET deyişi 'Siyasette Kadınlarımız' açısından önemli mesajlar içeriyor.
Deniz Pınar Atılgan diyor ki "11 Dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yaptım. Geçen dönem CHP kadın kolları başkanlığı yaptım. 1970'li yıllardan beri aralıksız CHP'de siyaset yaptım. CHP, Atatürk'ün çizgisinden uzaklaştığı için ayrıldım.
Cumhuriyet kadını olarak, ekibim ile birlikte 'EVET' diyeceğiz. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'Evet çıkarsa hepinizi denize dökeriz' sözlerini şiddetle kınıyorum. Ülkenin ve Türk milletinin geçirdiği bu zor günlerde, ayrıştırıcı ve nefret dili kullanan Bozkurt, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesine ters düşmüştür." Atatürkçü eski Kadın Kolları Başkanı Atılgan'ın, CHP'den neden kaçtığını anlatan sözleri çok dikkati çekici: "Atatürk, küresel güçler ile savaşmış, emperyalist ve işgalci kuvvetleri, ülkemizden kovmuştur" diyen Atılgan, "Onların taşeron kölelerini de ait olduğu yere gömmüştür. Türkiye'nin bir önceki yüzyılda mücadele ettiği Kurtuluş Savaşı, içinde yaşanılan bu süreçte de veriliyor. Atatürkçü kadroların Kuvayı Milliye ruhunda bir duruş sergilemesi gerekiyor. Böyle bir dönemde Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın yanında olmalıyız ve desteklerimizi esirgememeliyiz." 
CHP'NİN 18 YAŞ RAHATSIZLIĞI:
Kemal Kılıçdaroğlu, seçilme yaşının 18+25 yaşa indirilmesi, yani gençlere seçilme imkânı verecek değişikliğe karşı çıkıyor.
Kılıçdaroğlu'nun gençlere 'Kanmayın sizi kullanmak için seçilme yaşını 18'e indiriyorlar' diye seslenmesi tek kelime ile gençlerden kopuşun ayak sesleri... Ayrıca, 18-25 yaş arası gençlerin seçilme hakkına karşı çıkan CHP'nin, Hayır afişlerinde, 18 yaşın altındaki çocukların resimlerini kullanması da traji komik.
Peki, gerçek nedir? 18 yaş gençlerimize sadece milletvekilliklerinin önü açmıyor.
Muhtar, belediye meclisi üyesi, aza, belediye başkanı, il genel meclisi üyesi olmalarının önü de açılacak. Kemal Kılıçdaroğlu/CHP, 18 yaşa karşı çıkarken bunlara da karşı çıkmış oluyor. Yani gençlerimiz dünyayı ayağa kaldıracak güçte iken, dünyayı ayağa kaldıran bir gencimiz aktif siyaset yapacak, seçimle gelinecek siyaset mekanizmalarında yer almasının önüne engel konulacak.
Aziz Milletimizin 'EVET' diyerek dinamik siyasetin önüne açarken, gençlerimizin geleceğe hazırlanmaları konusunda hedeflerini yükseltmelerini, ufuklarını genişletmelerini sağlayacak, öz güvenlerini artırarak, bakış açılarını da genişletecek. Seçilme yaşının 18'e indirilmesi gelecek nesillere güvenmemizin eseri olacak. Yani geleceğimizin güvencesi gençlerimize seçilme hakkının verilmesiyle, BÜYÜK TÜRKİYE koşusu hız kazanacak.

SONUÇ: İçteki vesayetçilerin, dıştaki sömürgecilerin saltanatının sarsılacağı referandumdan önceki son haftaya girdik.
TAM BAĞIMSIZLIK HAYKIRIŞINA, darbecilik zihniyetini çöp tenekesine göndermeye, AVRUPA HAÇLILARI'NA TOKAT ATMAYA AZ KALDI. Kemal Kılıçdaroğlu/CHP lokomotifliğindeki konsorsiyum söylenebilecek her türlü yalanı söylediler. Çarpıttılar. Hayırcı Mühendisler son oyunlarını oynuyor. Siyasi ihanetin manifestoları yazıyorlar... Son hafta da yalanın, çarpıtmanın, ihanetin, tehdidin, iftiranın son pasajlarını piyasaya sürecekler.
Ancak 17 Nisan sabahı aziz milletin (evet) tokatıyla uyanacaklar.

Bülent Erandaç-TAKVİM

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL