Derya Sazak
Derya Sazak
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Takip

GİRİŞ 02.01.2010 GÜNCELLEME 02.01.2010 YAZARLAR

Ankara ‘Soğuk Savaş’ın Berlin’i gibi. ‘Duvar’ yıkılırken rejim muhaliflerini izleyen Doğu Alman gizli servisinin trajikomik öyküsü ‘Başkalarının Yaşamı’ adıyla sinemaya uyarlanmıştı.

Evlere dek uzanan ‘istihbarat ağı’, telefon dinlemeler ve postanedeki mektupları okumayla meşgulken sistem çöküyordu.

Başbakan Yardımcısı Arınç’a yönelik gözetleme/suikast iddiasıyla sorgulanan askerler serbest bırakıldıktan sonra ‘Kozmik Oda’da inceleme yapan hâkimin kuşkusu üzerine 31 Aralık günü ‘takip’te olduğu öne sürülen araçlar durduruldu. Şüpheli kişiler asker çıkınca televizyonlara da yansıdığı şekliyle Merkez Komutanlığı ile Emniyet arasında yol ortasında konuşmalar oldu. Aramalar yapıldı. Neyse ki bagajdan patates soğan çıktı ve ‘kozmik takip sorunsalı’ zabıta işportacı kovalamacasına dönüşmeden çözüldü.

Köşe yazısının tamanını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

YORUMLAR 3
  • TiGeRiTo 16 yıl önce Şikayet Et
    Tarhan Bey i okuyun.... "...Soğan, patates almaya hiçbir zaman sivil araç çıkmaz" diyor kendisi. Bu aşcıbaşılar, marangoz ustaları herhalde evlerine toplu alışveriş yapmaya çıktı.Hem nerede görülmüş mutfakçı ile aşcının aynı anda alışveriş ettiği? Peh!
    Cevapla
  • Ahmet E. 16 yıl önce Şikayet Et
    Yemezler. Biz de yedik tabi yok marangoz muş yok aşçıymış hangi istihbaratçı kimliğinde bu bir istihbarat elemanıdır sizi gizlice takip ediyor haaa diye yazarki. Üstelik bu nasıl raslantıdırki Hakim iki araba seçiyor trafikten ikisi de sivil asker çıkıyor. Asker hala ders almıyor yaşananlardan, hala bu ülkeye hükmetmek istiyor ama pandoranın kutusu açıldı
    Cevapla
  • necdet kızılırmak 16 yıl önce Şikayet Et
    zabıta işportacı kovalamacasına dönüşmeden çözüldü.. İş kayıkçı kavgasına dönüştü, askere neredeyse kışladan niye çıktın diye soracaklar, tam bir polis devletine dönüştük Abdülhamit devrine bile rahmet okuyacak hale geldik.
    Cevapla