Ege Cansen
Ege Cansen
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Kürt açılımının anatomisi

GİRİŞ 20.01.2010 GÜNCELLEME 20.01.2010 YAZARLAR

“KÜRT Açılımı” gayet profesyonelce yönetilmektedir. Açılımın pişirildiği mutfakta ve halkın yemesi için sofraya konumunda görev alan uzmanlar iyi çalışıyor.

Böylesi karmaşık bir proje hayata geçirilirken ortaya çıkabilecek olumsuzlukların hepsini öngörmek ve bunlara hâkim olmak mümkün değildir.

Ancak planlama aşamasında “ne olursa, nasıl davranılacaktır” hallerini kapsayan senaryo çalışmaları yapılır. Anlaşılan bu yapılmıştır. Nitekim Habur’da Kürtlerin sahnelediği “Muzaffer Savaşçıların Dönüşü” şenlikleri karşısında soğukkanlı davranılmıştır. Çeşitli kent ve kasabalarda sergilenen “intifada” gösterilerinde nümayişçilere sadece su sıkılmıştır. Polisin davranışı, yerel idarecilere merkezden kesin talimat verildiğini göstermektedir. Sadece bu bile takdire değer.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

YORUMLAR 1
  • mehmet tokat 15 yıl önce Şikayet Et
    tek çözüm İslamdır. islami kardeşlik tek çözümdür. gerisi beyhudedir.
    Cevapla