Ekrem Dumanlı
Ekrem Dumanlı
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Devlet, kendi gölgesinin üzerine toprak saçabilir mi?

GİRİŞ 22.02.2010 GÜNCELLEME 22.02.2010 YAZARLAR

Çünkü bugün yaşananların çok büyük bir kısmı aslında aynı yere çıkıyor. Devlet denen mekanizmanın arkasına sığınan birileri, kendilerinde olmayan yetkileri kullandığı gibi, başkalarının yetkisini gasp etmekten çekinmiyor.

Büyük fotoğrafa dikkat çekmeden önce geçen haftanın en sıcak gelişmesine kısaca değinelim: Son tartışmada iki savcı var. Biri Erzincan'da görev yapıyor. Çok ağır suçlamalarla karşı karşıya. Hakkında açılmış çok ciddi davalar var Savcı Bey'in.

Onca suçlamanın yanında bir de Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğuna dair somut iddialar gündemde. Erzincan'da bazı üst düzey devlet görevlileriyle el ele vererek 'cemaatler' üzerine komplo kurduğu iddia ediliyor. Bir kanun adamı masum insanların evlerine yurtlarına silah koydurmak ister mi? Gizli tanıklar komploları ayrıntılı bir şekilde naklediyor.

Üstelik bir üsteğmen de vatandaşa kurulması planlanan tuzakla ilgili itirafta bulunarak yine aynı savcının ve bazı devlet görevlilerinin de işin içinde olduğunu anlatıyor. İddialar çarpıcı, deliller ciddi. O kadar ki mahkeme delillere bakarak tutuklama kararı veriyor. Bir başka mahkeme heyetine itiraz edilince o heyet de Erzincan savcısının 'tutukluluğunun devamına' karar veriyor. Yazık ki ne yazık!

Millete tuzak kurmak sanki vazifeleri

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Ekrem DUMANLI / Zaman
 

YORUMLAR 1
  • şükrü ertaç 15 yıl önce Şikayet Et
    Yapacağı rezillikleri Allah ayaklarına dolaştırdı.. Eskiden şöyle bir laf dolanırdı polis bazılarını suçlamak için evine veya arabasına uyuşturucu koyup onun mahkum olmasını sağlar şimdi başka versiyonu oynanıyor bir zamanlar Halime Şahin,leri ortaya sürenler şimdi masum muhafazakar insanların evlerine silah vb,şeyleri koyup kamuoyunda onları suçlu göstermek istiyor biz o insanları iyi tanırız ama bazı saf veya masonlar bunlara inanır avukatlarıda cehape bunların tek sorunu hazımsızlık hazmetmeyi öğrendikleri zaman halk nazarında belki oyları artabilir.
    Cevapla