Emre Aköz
Emre Aköz
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Bizim üniversiteler Kürt sorununu araştırabilir mi?

GİRİŞ 13.11.2009 GÜNCELLEME 13.11.2009 YAZARLAR

Tez çalışmalarını ABD'de sürdüren bir okurumuzdan, 'hiç şaşırtmayan' bir mesaj aldım. Özetle şöyle diyor:
"Türkiye'deki iki farklı üniversitede, devletle Kürtlerin ilişkisini inceleyen bir tez hazırlamak istedim. Ancak ikisinde de izin vermediler.
"Ailemde Kürt kimse yok. Alevi değilim. Koyu bir Marksist de değilim. Benimki sadece akademik bir çabaydı. Ancak Türkiye'de çalışmam mümkün olmadığı için kalktım buraya geldim.
"Burada çalışmak kolay ama Türkiye'ye gelip araştırma yapmak çok zor. Bir çok insan, bazı akademik çevreler de dahil, bana pek bir iyi gözle bakmıyor.
"Tezimde Türkiye devletini suçladığım da yok aslında ama Kürt meselesini çalışmak başlı başına bir sorun. Ve itiraf edeyim ki kaynak bulmakta zorlanıyorum bazen."

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilir misiniz?

YORUMLAR 4
  • SUNA KESKİN 16 yıl önce Şikayet Et
    bizim üniversiteler mi :)). daha rahat rahat evrime inanmadığını Allaha inandığını söyleyemiyor bizim hocalar, anında kapı önünde olacaklarını biliyorlar, (bakınız Adem Tatlı hoca) nasıl kalkıp da araştırma yapsınlar, güldürmeyiniz.
    Cevapla
  • AV.ESMERAY 16 yıl önce Şikayet Et
    ANAYURT TANRI DAĞI ETEKLERİNE 3 KIZIL ELMA YUVARLANMIŞ.... BİRİ ergenekon kuranların başına, biri ortalık karıştıran sulh kanına dokunan fesatların başına, biri dee bunlar artık haddi aştı canımız yandı Allahım yardım et diyenlerin ağzına düşER inşallah.. :)
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 16 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT SORUNU KELİMESİNE HASTA OLUYORUM. Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız insanlarla sorun varmış gibi sorun görüşülmesine bir türlü akıl erdiremiyorum. Aynı vatanımız bayrağımız aynı, yasalar önünde aynı haklara sabibiz, birbirimize kız alıp veriyoruz, seçme seçilme hakları eşit, en önemli makamlarda çoğunlu onların. Peki daha ne istiyorlar. Birilerine rahat batıyor başka bir açıklaması olamaz. Benimde bir çok sorunum var ama bunu sorun etmiyorum.
    Cevapla
  • Dogan Akbaba 16 yıl önce Şikayet Et
    Hayir,Bizim üniversielerimiz.... Özgür degil.Bas örtüsyle giremedigin bir yere düsüncelerini nasil konusacaksin.Rektörleri hala Mason olan Üniversiteler bu Problemleri cözemez.Daha gecen izledim,ISRAIL Elcisinin ne isi var Trabzonda Gümüshanede???? Masonlar Yahudi Usakligi yaptikca Türkiyede rahat yok.
    Cevapla