Demokrasi karşıtı cephenin görevlisi: Andrew Arato
İlginç bir durum değil mi?
Kimya fakültesi mezunu olan ve çalışma hayatının büyük bölümünü dekan, rektör, YÖK Başkanlığı gibi bürokratik görevlerde geçiren bir kişi, laiklik konusunda ders veriyor.
***
Gürüz'ün hali bana başka bir olayı hatırlattı: Harp Akademileri'nin bir açılış dersini deprem uzmanı olarak tanıdığımız, yerbilimci Celal Şengör vermişti.
Bunu duyan Bidon Kafa heyecanlanmış, hemen atılıp "Bakın Silahlı Kuvvetler deprem konusunda nasıl da duyarlı, siviller ise uyuyor" diye yazı döktürmüştü.
O yazıyı başlarını öne arkaya sallayarak okuyan Bidon Kafa Manyaklarının bilmediği bir şey vardı: Celal Şengör'ün verdiği ders, deprem konusunda değil, "Atatürk'ün eğitim anlayışı" hakkındaydı!
***
Neyse... Gelelim asıl meseleye. Kemal Gürüz'ün, ABD seferi bana başka bir şeyi hatırlattı.
Bilmem farkında mısınız?
Gerek Ergenekon Davası, gerek Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, bazı yabancı araştırmacı, gazeteci ve akademisyenler "görevlendirilmiş" durumda.
Bu tiplerin temel özelliği, "Dava" ve "Anayasa" hakkında "demokrasi düşmanı cephenin" tezlerini destekleyecek laf etmeleri.
İşlev olarak ikiye ayrılıyorlar:
1) Başta Washington olmak üzere, Batı kamuoyunu etkilemeye çalışanlar.
Bu tiplerin en iyi örneği, Ergenekon şebekesinin fantezi olduğunu iddia eden bir rapor hazırlayan İngiliz gazeteci Gareth Jenkins.
2) Batı'dan gelip Türkiye kamuoyunu etkilemeye çalışanlar.
Bunların en iyi örneği de New York'taki 'New School'dan gelen Andrew Arato.
Arato, ABD'li siyaset bilimci. Ailesi Macaristan Yahudisi...
Sovyetler Birliği çökünce Orta Avrupa ülkelerinin demokrasiye geçiş sürecine katkıda bulunmaya çalışıyor Arato. O arada anayasa hukuku ile ilgileniyor.
***
Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Emre AKÖZ / Sabah
-
Kamil 15 yıl önce Şikayet Etyazık. yök başkanımı birilerinin militanımı ,Türkiye de olsa tutuklansa ne farkeder ki ya gece yarısı nöbetçi malum hakim tarafından bırakılır,yada hemen çok kötü hastalanıp meşhur yere kapağı atar sonuna kadar kendini savunan bir laik göremedik dahaBeğen