Harika goller, kötü kararlar
Derbi sonrası Galatasaray için zor maç olacağı belliydi. Aynı kadroyla çıkılması, biraz da mecburiyettendi. Sakat ve cezalı oyuncu fazlalığı Okan Buruk'u bu yönde tercih yapmaya zorladı.
Maça iyi başlayan taraf Galatasaray'dı. Erken gelen gol ve sonrasında gelişen iyi oyun, 45 dakika için Galatasaray ortalamasındaydı. Özellikle Sane'nin ilk yarıdaki resitali, stadyumda izleyenler için çok daha keyifliydi. Alman yıldız, attığı gol ve Osimhen'e asistinde klasını gösterdi. Golünde, Torreira'ya verdiği pasın ardından attığı depar, altyapıdaki oyunculara ders olarak gösterilmeli.

İlkay'ın Fenerbahçe derbisinde başlayan yeni rolü, Samsunspor karşısında da devam etti. Rakibin baskısını kırmak için orta saha merkezde konumlanan deneyimli oyuncu, takımın temposunu çok iyi ayarladı. Ancak sakatlıktan çıktıktan sonra henüz fiziksel olarak istenilen seviyede olmadığı için ikinci yarı zorlandı.
Maçın yıldızlarından biri Torreira'ydı. Her topa bastı, ikinci topları aldı, tehlikeleri sezerek büyümeden önledi. Fayda/maliyet dengesi düşünüldüğünde Galatasaray tarihindeki en iyi yabancı merkez orta saha transferlerinden biri olabilir. Yıllardır aynı ciddiyetle ve tutkuyla oynaması takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Maçın ikinci yarısına Samsunspor çok hızlı başladı. Arka arkaya gelen pozisyonlar, gollerin habercisiydi. Emre Kılınç, yıllardır kendisiyle alakalı yapılan haksız yorumları sustururcasına harika bir maç çıkardı. Özellikle ikinci yarı, takımı adına elinden geleni yapan başarılı futbolcu, takımı mağlup olsa da stadyumdan vicdanı rahat ayrıldı.
Sarı kırmızılılarda ikinci yarı gözle görülen yorgunluğa, kadro darlığından dolayı yedek kulübesinin beklenen katkıyı yapmaması eklenince maç sıkıntılı hale geldi.
Samsunspor'un beraberlik golünden kısa bir süre sonra sahneye yine Osimhen çıktı. Sezonun hem en kritik hem de güzel gollerinden birini attı. Golde Yunus Akgün'ün kafasıyla verdiği pastaki ince hesap, en az gol kadar güzeldi. Doğal yetenek olan Yunus, topun şiddetini azaltarak öyle güzel bıraktı ki, Osimhen'e tam da o vuruş hazırlandı.
Maçın son saniyelerinde ise Kazımcan'ın eline gelen top penaltı olarak değerlendirilmedi. Hakem Mehmet Türkmen pozisyonu süzemedi ama burada VAR'ın devreye girip, hakemi izlemeye çağırması gerekiyordu.

Tıpkı, Sanchez'in yerdeyken ayağına basılan pozisyonda çağırması gerektiği gibi
Maçın özeti; Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi başarıyla temsil eden Galatasaray ile Konferans Ligi'nde tarih yazıp şu an liderlik pozisyonunda bulunan Samsunspor'un kaliteli maçı, hakem kararları yüzünden gölgelendi.
Evren Göz - Haber7
-
Levrock 3 hafta önce Şikayet EtBence bu penalti degil cünkü top ne ele ne kola deymiyor, bu foto montaj, Fenerasyon sirf Feneri sampiyon yapmak icin ABD den uzman ekip getirmis, Steven Saran in adamlari. Her yil Feneri mi sampiyon yapacaksiniz, yeter artik, isyandayim...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ssss 3 hafta önce Şikayet EtTipik cambaza bak oyunu. Penaltıyı unutturmak için başka pozisyonları öne sürmeye devam EvrenBeğen Toplam 4 beğeni
-
Beşiktaşlı 3 hafta önce Şikayet EtFanatik gsli amigo sanchez pozisyonunda sahne ile ayağı takıldı ve hızlı şekilde ayağını çekiyor ndiaye sadece faul ama penaltı dünyanın neresine giderseniz gidin penaltıdır.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Kahin 3 hafta önce Şikayet EtKesin penaltı değil çünkü top yön değiştirmiyor kol doğal buna penaltı diyen sorunludur oyuncu topla oynamıyor geliyor geçiyor böyle yüzlerce pozizisyon var buna ancak fb bjk ye veriliyor onlar alışmış avantaya penaltı diyor şunu gs verse yer yerinden oynar hoş rakibe vermedi diyedeBeğen Toplam 9 beğeni
-
Gerçekler 3 hafta önce Şikayet Et5 dakika uzatmayı niye 7 dakika oynatryorsun, GS'nin zaten penaltısı verilmedi, Sanchez^e yapılan faul kırmızı kart idi, geçen hafta GS-FB maçında GS doğranırken "oh olsun diyip dalga geçen Fenerasyonlular" bugün hak hukuk demeye başladı, aklımızla alay ediyorlar. Vücuttan seken top penaltı olmaz bu arada. Tribün çekimlerinde TOP ELE BİLE DEĞMİYORBeğen Toplam 13 beğeni