Ferhat Murat
Ferhat Murat
HABER7 YAZARI

Mansur Yavaş aday olacak

GİRİŞ 01.10.2024 GÜNCELLEME 03.10.2024 YAZARLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eylül ayının ilk haftasında yapılan CHP tüzük kurultayında zaten karşısındaki bloğa ‘rest’ demişti.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun ittifakını fark eden ve önümüzdeki genel seçimlerde kendisini son dakikada ‘cumhurbaşkanı yardımcısı adayı’ olarak ilan ederek süreci oldu bittiye getireceklerini anlayınca kartlarını alışılageldik bir Mansur Yavaş hamlesiyle değil, doğrudan kürsüden vermişti.

Mansur Yavaş, 31 Mart seçimlerinin hemen ardından bir sonraki hedefine yoğunlaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda son dönemi olacağını seçim öncesinde de ifade eden Mansur Yavaş’ın zaten yaşı itibariyle de (69) bir sonraki dönemde belediye başkan adayı olmayacağını tahmin etmek çok da güç değil…

Bir sonraki yerel seçimlerde 74 yaşında olacak Yavaş, tüm konsantrasyonunu cumhurbaşkanı adaylığına yoğunlaştırmış.

CHP’nin adayı olmak için tüm şartları zorlayacak…

Ekrem İmamoğlu’ndan daha fazla oy alabileceği; servis edilen kamuoyu araştırmalarıyla gündeme getirilmeye çalışılacak.

Eksik olduğunu düşündüğü ‘muhalefet medyasındaki’ etkisini daha fazla artırmaya çalışacak.

Kendisine yakın muhalif yorumcu ve gazeteci sayısını artırma sürecine girişecek.

Sosyal medyada kendisini itibarsızlaştırmak için cumhurbaşkanlığı adaylığındaki rakipleri tarafından kurulan ekiplere karşılık verebilmek ve kendisini muhafaza edebilmek için sosyal medya ekipleri kuracak.

Bunların hepsini kusursuz olarak yerine getirse dahi, aday olma ihtimalini güçlü görmediğinden aday ilan edilemeyeceğini anladığı an; ‘b planı’ devreye girecek ve CHP’den istifa edecek.

İsmi ‘şimdilik’ bende mahfuz olan partiye belediye başkanı olarak geçecek ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde o partinin cumhurbaşkanı adayı olacak.

Eğer ‘b planı’ devreye girerse kendisiyle beraber hareket eden ilçe başkanlarının da Mansur Yavaş ile birlikte istifa edeceğini düşünüyorum.

Bu takvimin ise 2025 yılından sonra hayata geçmesini bekliyorum.

CHP’deki hareketlilik bu takvimi öne çekebilir ya da bir miktar ileri kaydırabilir.

Hasılı büyük olağandışı bir gelişme olmadığı takdirde; en az 3 adaylı bir cumhurbaşkanı seçimleri bizi bekliyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında; CHP ve HDP’nin destekleyeceği Ekrem İmamoğlu ile muhalif sağ partilerin destekleme ihtimali yüksek olan Mansur Yavaş yer alacak gibi gözüküyor.

Bir dipnot eklemek istiyorum.

Mansur Yavaş, bugünden b planına yönelik kendisine yöneltilecek sorulara pek tabii ki ‘doğru’ cevabı vermeyecektir.

2028’e kadar Anayasa’da herhangi bir değişiklik olmazsa seçimlerin yenilenme kararının TBMM tarafından alınacağını düşünüyorum.

Zaman bize her şeyi gösterecektir.

KÜLTÜRÜ ‘ÖZDE’ ORTAYA ÇIKARMAK

Bir hazinenin üzerinde yaşadığımızı son yıllarda yapılan çalışmaların sonucunda anlıyoruz.

Birileri kültür çalışmalarını sadece zikrederken birileri de gereğini yaparak tarihi mirası gün yüzüne çıkarıyor.

Hafta sonu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in davetiyle Gaziantep Karkamış’ta aslında 1876 yılında British Museum Asurologlarından George Smith tarafından keşfedilen Türkiye'de 65 hektarlık bir alana yayılan, 35 hektarlık kısmı da şu anda Suriye'de sınırın ötesinde yer alan Karkamış Antik Kenti’nin Koruyucu Çatısı’nın açılış programındaydım.

Bolonya, İstanbul ve Gaziantep Üniversiteleri’nden oluşan Türk-İtalyan Arkeolojik Ekibi’nin gerçekleştirdiği Karkamış Antik Kenti kazı çalışmaları, 2011 yılında terörün gölgesinde başlamış.

Zaten bulunduğumuz noktadan Cerablus’taki evler çok net bir şekilde görülebiliyordu.

2011 yılında bölgedeki mayın temizleme çalışmalarının ardından başlatılan kazılara Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra özel sektör de ciddi destek veriyor.

Bugüne kadar kazılan alan toplam alanın sadece yüzde 10’u olmasına rağmen son derece etkilendiğimiz antik kentin yapılacak tanıtım çalışmalarıyla ciddi sayıda ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Gaziantep; Karkamış, Zeugma ve Rumkale gibi önemli turizm destinasyonlarıyla, yedi bin yıllık bir mirasa sahip bir şehir.

Karkamış ile ilgili ilk hedef; Gaziantep'e gelen turistlerin yüzde 30'unu alana getirebilmek…

Bu hedef başlangıç için büyük bir başarı olarak görülüyor.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Sefa 2 gün önce Şikayet Et
    Yavaşın cb adaylığı milleti ilgilendirmiyor ,sınırımızda yangın var ,içeride hain çok,bürokratlar hicbirsey yapmıyor, marketler ateş pahasi ,adalet yok eğitim yok kültür yok gençler deis ve ateist yetişiyor ,meslek sahibi olmayı düşünen yok,herkes çalışmadan para ,mevki,makam peşinde koşuyor bunlarla alakalı fikrii takip yok.... daha neler neler .....!!!!
    Cevapla
  • Şems 3 gün önce Şikayet Et
    Sana ne.
    Cevapla
  • Yavas farki 3 gün önce Şikayet Et
    Mansur Yavaş halkın parasını çarçur etmemeye çalisirken, İmamoğlu Paris'te korkunç meblaglara alem düzenliyor, önemli fark bu
    Cevapla
  • zanax 3 gün önce Şikayet Et
    hadi inşallah.
    Cevapla
  • eSeS 3 gün önce Şikayet Et
    Hem belediye hem de Cumhurbaşkanlığında yaş sınırı gelmeli
    Cevapla